Gündem
  • 30.7.2024 22:50

İşte İsrail'in Beyrut'ta bombaladığı Hizbullah komutanı Fouad Shukr,

İbrani medyası Salı akşamı Beyrut'un güney banliyösünü hedef alan bombalamada İsrail ordusunun Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın kıdemli askeri danışmanı Fouad Shukr'a suikast düzenlediğini bildirdi.
İbranice "Calibre" internet sitesine göre Fouad Shukr, Hizbullah'ın füze isabeti projesinin yöneticisi, Hasan Nasrallah'ın kıdemli danışmanı ve partinin 2 numaralı ismi.

Targeted Hezbollah commander named as Fuad Shukr, head of precision missile  project who is wanted by US | The Times of Israel

İbranice internet sitesi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Fouad Shukr hakkında bilgi veren herkese beş milyon dolara kadar ödül teklif ettiğini söyledi.

 A view shows damage after what security sources said was a strike on Beirut's southern suburbs, Lebanon July 30, 2024.  (photo credit: REUTERS/Ahmed Al-Kerdi)

İsrailli gazeteci Amit Segal, ordunun "Hac Muhsin" olarak bilinen Fouad Shukr'a suikast düzenlediğini bildirdi.

IDF Reveals Details of Iran-Hezbollah Precision Missile Project -  Hamodia.com
Salı akşamı bir RT muhabiri, İsrail bombardımanının Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyösünü hedef aldığını söyledi.

İsrail uçaklarının, ölü ve yaralı haberlerinin ardından Beyrut'un güney banliyösündeki Bahman Hastanesi yakınındaki Haret Hreik bölgesini hedef alan bir baskın düzenlediği doğrulandı.

Beyrut'un güney banliyösünü hedef alan bombalamayı belgeledi.

Son birkaç gün, İsrail'in Hizbullah'ı işgal altındaki Golan'ın Mecdal Şems kasabasına düşen füzeyle 12 çocuğun öldürülmesi ve diğerlerinin yaralanmasından sorumlu tutmasıyla sahadaki durumun tırmanmasına tanık oldu. Konuyla ilişkileri bozuldu ve İsrail olaya sert tepki vermekle tehdit etti.

Olay, Hizbullah ile İsrail arasında bir çatışma çıkması halinde daha geniş bir bölgesel çatışmanın patlak vereceği yönündeki korkuları artırdı.

Bu arada Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, başkent Beyrut'un güney bölgesine yönelik düzenlenen İsrail saldırısında Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nin hedef alındığı kaydedildi.

Söz konusu saldırının insansız hava araçlarından (İHA) fırlatılan 3 füzeyle gerçekleştiği vurgulanan haberde, Beyrut'ta er-Rabih ismindeki bir binanın vurulduğu ve 2 katının yıkıldığına işaret edildi.

Öte yandan İsrail ordusu yaptığı açıklamayla Beyrut'taki saldırının arkasında olduğunu doğruladı.

 

İsrail’in hedef aldığı Hizbullah komutanı Fuad Shukr saldırıdan sağ kurtuldu

Lübnanlı güvenlik kaynakları, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr'un İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısından sağ kurtulduğunu, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

BEYRUT’TA HALK SOKAĞA İNDİ

Saldırının ardından sokağa inen çok sayıda kişi, sloganlar atarak İsrail’in düzenlediği saldırıyı protesto etti.

Birkaç yıl önce Hizbullah'ın hassas füze projesinin komutanı olarak atanan Fuad Shukr, 1983'te Beyrut'ta ABD’ye ait askeri üsse düzenlenen bombalı saldırıdaki rolü nedeniyle ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyor.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, 12 kişinin hayatını kaybettiği Mecdel Şems ve birçok İsraillinin ölümünden sorumlu olduğu öne sürülen bir Hizbullah komutanının hedef alındığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 30.7.2024 23:24

İLGİLİ HABERLER