Yaşam
  • 5.9.2006 13:01

İŞTE LİNÇ EDİLEN ADAMIN İLGİNÇ YAŞAM ÖYKÜSÜ...

Nakşibendilerin İsmail Ağa cemaatinin önde gelen isimlerinden emekli imam Bayram Ali Öztürk'ü (54) bıçaklayarak öldürdükten sonra linç edilen Mustafa Erdal'ın şaşırtan bir yaşamöyküsü var.
      Linç olayı sonrası gözaltına alınan Erdal'ın ağabeyi Hüseyin ile kardeşi Yakup Erdal'ın verdiği bilgiye göre, üç erkek, üç kız kardeş anneleriyle Bağcılar'da aynı evde yaşıyordu.
      Mustafa Erdal liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavını kazanamayınca ağabeyinin tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. O dönem aile çevresinden farklı olarak kot pantolon giyiyor, düzenli olarak sakal tıraşı oluyordu.
     
      Görücü usulü evlendi

      Ailesi de Erdal'ın dindar bir yaşam sürmesini istiyordu. Bu nedenle Erdal, ailesinin kararı üzerine 2004'te görücü usulüyle evlendirildi. Hemen ardından da cemaatle tanıştı. Bir yıl evli kalan Erdal, 2005'te şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmasının ardından cemaatle daha da yakınlaştı. Sakal bırakıp, cüppe ve şalvar giymeye başlayan Erdal, bütün namazlarını cemaatle kılıyor, her cuma ve pazar düzenlenen sohbete katılıyordu.
      İki ay öncesine kadar sessiz ve sevilen biri olan Erdal, birden tutarsız davranışlar sergilemeye başladı. Sohbetler sırasında ayağa kalkıp "Allah" diye bağırırken, çevresindekilere, "Bu cemaatin lideri ben olacağım, bunlar liderlik yapamıyor. Ben şeyhim" diyordu.
      Erdal, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle birçok kez hocaya götürüldü ancak düzelme olmadı.
     
     Polis 'linç' dedi, gözaltı yok

      Camideki cinayet ve linç olayıyla ilgili olarak ifadesine başvurulan yaklaşık 15 kişi serbest bırakıldı. Otopsi tutanağına göre zanlı 'linç' edildi, ancak faillerin bulunmasının çok zor olduğu belirtildi İsmail Ağa Camii'nde emekli imam Bayram Ali Öztürk'ü öldüren Mustafa Erdal'ın linç edilmesiyle ilgili olarak İstanbul polisi şu ana kadar hiç kimseyi gözaltına almadı. "Faili belli olmadan cinayet" soruşturması başlatan polis, olay günü ve dün ifadesine başvurduğu yaklaşık 15 kişiyi de serbest bıraktı.
     
      'Faili bulmak zor'

      Polisin verdiği bilgiye göre, linç sırasında cemaat üyelerinden bazıları "Vurun, vurun" diye bağırdı. Ancak polis yetkilileri, faillerin bulunmasında "umutsuz" olduklarını belirtti.
      İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Linç olayında faili bulmak çok zordur. Olabildiğince herkesin tek tek ifadesine başvuracağız. Ama içerde kimlerin olduğu bile bilinmiyor" dedi.
      Cemaatin yaklaşık 2500 kişi olduğu, bunlardan hangisinin olaya karıştığının belirlenebilmesi için cep telefonu ve kamera çekimi olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.
      Yüzü parçalanan Erdal otopsi tutanağına göre, linç edilerek öldürüldü. İki uzman ile soruşturma savcısının imzasını taşıyan ve ceset üzerinde yapılan ilk incelemenin ardından düzenlenen otopsi tutanağında ölüm nedeni, "Genel beden travmasına bağlı yaygın yumuşak doku içi kanama" olarak gösterildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:42

İLGİLİ HABERLER