İşte Metro Turizm operasyonunun perde arkası...
Cinayet, tehdit, baskı, kara para aklama, ihale yolsuzluğu, borsa manipülasyonu ve organize suç örgütü kurmakla suçlanan Metro Turizm’in sahibi ve İstanbul Otogarı’nın işletmecisi Galip Öztürk’e yönelik ikinci operasyon dün düzenlendi. Geçen ay sonunda çok sayıda adamıyla birlikte gözaltına alınan Galip Öztürk’ün adamlarına karşı İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Metro Turizm’in Kavacık’daki holding merkezinin de bulunduğu mekanlarda arama yapan polis, bazı belgelere ve bilgisayarlara el koydu.
İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Bolu, Düzce, Samsun ve Edirne’de yapılan baskınlarda Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Öztürk, rüşvet karşılığı Öztürk kardeşlere yer temin ettiği de ileri sürülen Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baki ve Beykoz Belediyesi İmar Müdürü Ali Rıza Tekin’in de bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 6 ruhsatsız silah ele geçirildi.
Galip Öztürk de Bulgaristan üzerinden yurt dışına kaçmak üzere hazırlık yaparken çok sayıda adamıyla birlikte 25 Şubat’ta gözaltına alınmış ve 29 Şubat’ta tutuklanmıştı.
Mektubu çalışanı yazdı
İddiaya göre Galip Öztürk’e yönelik soruşturma uzun süre Öztürk’ün yanında çalışan şu an yurt dışında yaşayan bir kişinin Cumhurbaşkanı Gül’e yazdığı mektupla başladı. Mektupta geçmiş yıllardaki bazı cinayetlerin Galip Öztürk’ün talimatıyla işlendiği bilgisinin yer aldığı öğrenildi. Mektubun özel yetkili savcılara gönderilmesinin ardından soruşturma başlatıldı.
500 milyonun sırrı
Metro Holding’de arama yapan polisin borsada manipülasyon ve kara para iddiaları üzerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) uzmanlarıyla birlikte hesapları incelediği belirtildi. Alman hükümetinin de bir Alman bankasındaki 500 milyon TL için Metro Holding ve Galip Öztürk’ü hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi.
Öte yandan uluslararası uyuşturucusu kaçakçısı Hurşit Yavaş tarafından gönderilden bir mektubun da Galip Öztürk’ün servetinin kaynağına yönelik bilgilerin bulunduğu ifade edildi.