Dünya
  • 24.6.2023 20:35

İşte Rus paralı askerleri Wagner'in mezarlığı..

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR… Rusya ve İşgal Altındaki Ukrayna'da Bilinen '7 Wagner Mezarlığı'
Wagner'in patronunun Savunma Bakanılğına meydan okumasının bir nedeni de Ukraya savaşında en önde olması nedeniyle verdiği kayıplar.. 
Amerikan yetkilileri Wagner grubunun Ukrayna'da 30 bin civarında ölü veya yaralı veridğini duyurdu.
Paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigozhin, verdiğinin bu büyük kaybın nedeni olarak Rus Genelkurmay'ın kendilerine yeterince destek olmamasını gösteriyor. Hatta Savunma Bakanılğı'na cephane yollamamakla suçluyor.
Rusya'nın Wagner Grubu için savaşırken öldürülen paralı askerlerin son dinlenme yerleri, rengarenk süslemeleriyle diğer mezarlardan ayrılıyor. Onlara mezarlıklarda bile özel muamele yapılıyor.

Çoğu, yeşil ladin dalları ve iki çelenkle kaplı yığılmış toprakla tahta bir haçla işaretlenmiştir: biri Rus üç renkli ve diğeri Wagner ambleminin kırmızı-sarı renklerinde. 


					Novosibirsk şehrinde Gusinobrodsky mezarlığı.  tayga.info

Her mezarda "Kan. Onur. Anavatan. Cesaret. PMC Wagner." yazısı dikkat çekiyor.

Öldürülen Wagner savaşçıları için toplu mezar alanlarının keşfi, 15. ayına giren Ukrayna'daki savaşta Rus kuvvetlerinin maruz kaldığı ölü sayısına ışık tuttu. 

Wagner'in savaş kayıplarına ilişkin resmi rakamlar bulunmamakla birlikte, binlerce paralı askerinin, özellikle bu kiralık askerlerin önemli bir rol oynadığı, yoğun çekişmelerin yaşandığı Bakhmut şehrinde, çatışmalarda öldüğüne inanılıyor.

Şubat ayında ABD'li yetkililer, 30.000'den fazla Wagner savaşçısının yaralandığını veya öldürüldüğünü iddia etti .

Bugüne kadar, Wagner mezarlıkları cephe hattından Sibirya'nın Irkutsk bölgesi kadar uzakta keşfedildi, diğerleri ise Ukrayna'nın doğusundaki Rus işgali altındaki Luhansk şehri kadar yakın. 

Wagner Group'un lideri, iş adamı Yevgeny Prigozhin, bu toplu mezarlıkların birçoğunun varlığını açıkça kabul etti.


					Irkutsk yakınlarındaki Aleksandrovsky mezarlığı.  Baykal Halkı / baikal-journal.ru

Ölenlerin çoğu, geçen yıl cezaevlerinden askere alınan hükümlü suçlular.

bağımsız Rus gazeteciler 1.000'den fazla Wagner mezarını belgeledi.

14 Nisan itibariyle, BBC Rus servisi ve bağımsız medya kuruluşu Mediazona, 1.112 Wagner savaşçısının öldüğünü   doğruladı .

Ek olarak, iki kaynak Ukrayna'da askere alınan 3.080 hükümlünün öldüğünü doğruladı - bunların çoğunun Wagner için savaştığına inanılırken, diğerlerinin muhtemelen Rusya'nın düzenli Silahlı Kuvvetlerine alındı. 


					Beryozovsky kasabası, Sverdlovsk bölgesi.  Vladislav Lonshakov / E1.RU

Mahkum hakları grubu Russia Behind Bars'ın başkanı Olga Romanova, The Moscow Times'a verdiği demeçte, Wagner tarafından işe alınan yaklaşık 30.000 mahkumun Ukrayna'da öldürüldüğüne inandığını ve Wagner mezarlıklarının sayısının önümüzdeki haftalarda ve aylarda hızla artacağını öne sürdüğünü söyledi.


					Nikolayevka köyü, Samara bölgesi.  63.ru
Güncellenme Tarihi : 25.6.2023 01:01

İLGİLİ HABERLER