Dünya
  • 24.6.2023 21:17

Halktan destek bulamayan Prigojin geri adım attı.. Wagner çekiliyor

PMC "Wagner" çalışanları Rostov-on-Don'dan ayrılıyor.Şu anda durum sakin ama tank motorları çalışıyor, arabalar ısınıyor ve muhtemelen yakında konvoyların hareket etmesini beklemeliyiz ”dedi.

Kremline karşı halkın kendilerine katılması çağrısı yapan Prigoin, beklediği desteği bulamadığı gibi halkın tepkisini çekmişti. Bir de üstüne üstlük Rus savaş uçaklarının kendini vurma hazırlığı yapması Prigon'un gözünü korkutttu. Akşam saatlerinde bir açıklama yaparak çekildiklerini duyurdu.

Wagner Rostov'dan çekiliyor

Wagner geri adım attı: Kan dökülmesini engellemek için dönüyoruz
Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner’in kurucusu Prigojin'in, gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıkladı. Wagner lideri Prihojin, ordusuna geri dönün talimatı verdi. Prigojin, "Kan dökülmesini engellemek için üstlerimize geri dönüyoruz" dedi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner’in kurucusu Prigojin'in, gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıkladı.

Konuya ilişkin konuşan Wagner'in kurucusu Prigojin ise, "Taraflardan birinin Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anlayarak konvoylarımızı geri çeviriyor ve plana göre saha kamplarına geri dönüyoruz." dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2023 21:33

İLGİLİ HABERLER