Gündem
  • 21.9.2024 09:04

Hizbullah Beyrut saldırısında 14 komutanın öldüğünü açıkladı.. İşte isimleri

Hizbullah, Beyrut'taki hava saldırısında üst düzey komutanın ve 14 üyesinin daha öldüğünü doğruladı..

Hizbullah, İsrail hava saldırısının ardından üst düzey komutan İbrahim Akil'in ölümünü doğruladı

İBRAHİM AKİL

Hizbullah, üst düzey komutan İbrahim Akil'in öldürüldüğünü doğrulayan bir açıklama yayınladı.

Aqil, bugün erken saatlerde Beyrut'ta düzenlenen İsrail hava saldırısında terör örgütünün en az 10 üst düzey komutanıyla birlikte öldürüldü.

İsrail Savunma Kuvvetleri'ne göre Aqil, Hizbullah'ın askeri operasyonlarının başındaki isimdi, terör örgütünün elit Rıdvan Gücü'nün geçici komutanıydı ve Celile'yi işgal planının başındaki isimdi.

Hamas, İsrail'in 'aptallığın' bedelini ödeyeceği konusunda uyardı..

Lübnan medyası, İbrahim Aqil'in cesedinin Beyrut saldırısının gerçekleştiği yerde tespit edildiğini bildirdi

Lübnan medyası, İsrail ordusunun bugün Beyrut'un Dahiye semtinde gerçekleştirdiği saldırının ardından Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in cesedinin teşhis edildiğini bildirdi.

Hizbullah, dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülen 14 kişinin isimlerini açıkladı. Ayrıca örgütün üst düzey komutanlarından İbrahim Akil de öldürüldü.

Hizbullah'ın açıkladığı isimlerden biri olan Ahmed Vehabi, örgüt tarafından "komutan" olarak tanımlanıyor. Hizbullah, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden üst düzey isimlerden nadiren komutan olarak bahsediyor.

Daha önce komutan olarak anılan diğer isimler ise; Nasr Bölge Tümeni Komutanı Taleb Abdullah, Aziz Bölge Tümeni Komutanı Muhammed Nasır ve  örgütünün elit Rıdvan Gücü'nün başkan yardımcısı Vissam el-Tawil'di.

Hizbullah, Wahabi'nin örgütün "merkezi eğitim biriminin" başı olduğunu ve daha önce seçkin Radwan Gücü'nde üst düzey bir komutan olduğunu söylüyor. Diğer Hizbullah subayları gibi Wahabi de iç savaş sırasında Suriye'de Esad rejimi için savaşmaya katılmıştı.

Aqil ve Temmuz ayında öldürülen Cihat Konseyi üyesi Fuad Shukr, "büyük cihatçı lider" olarak anılıyor.

Hizbullah, ekim ayından bu yana devam eden çatışmalarda İsrail tarafından öldürülen 497 üyesinin isimlerini açıkladı.


 

 

Güncellenme Tarihi : 21.9.2024 09:28

İLGİLİ HABERLER