Gündem
  • 20.10.2024 13:10

İşte şehit Sinwar'ın otopsi raporu

İsrailli baş patolog CNN'e Sinwar'ın kafasına sıkılan kurşunla öldürüldüğünü söyledi

Yahya Sinwar'ın otopsisini yapan baş patolog, CNN'e yaptığı açıklamada, Hamas liderinin kafasına isabet eden kurşunla öldürüldüğünü söyledi.

Tel Aviv'deki İsrail Ulusal Adli Tıp Merkezi'nin baş patoloğu Dr. Chen Kugel, Sinwar'ın tank mermisi veya füze gibi başka ciddi yaralanmalar da aldığını, ancak Hamas liderini öldüren şeyin kafasına sıkılan bir kurşun olduğundan emin olduğunu söyledi.

İsrail ordusu daha önce Sinwar'ın, daha önce yaralandığı binaya bir tankın ateş açması sonucu öldüğünü açıklamış, askerlerinin ölümcül bir ateş açtığına dair bir açıklama yapmamıştı.

Sinwar'ın ölüm belgesini imzalayan Kugel, CNN'e verdiği röportajda, "Ölüm nedeni kafasındaki bir kurşun yarası. Kafasında bir kurşun var ve ciddi bir travmatik beyin hasarı var" dedi.

Kugel'in bulguları hakkında yorum yapması istenen bir IDF sözcüsü, CNN'e silahlı çatışma yaşandığını ve çatışmanın İsrail ordusunun binaya tank mermisi atması ile sona erdiğini söyledi. Sözcü, İsrail ordusunun olayın tüm ayrıntılarını öğrenmek için hâlâ çalıştığını söyledi.

Kugel, Sinwar'ın cesedini incelemeye dayanan analizine güvendiğini söyledi. İsrail ordusunun Sinwar'ın ölümüyle ilgili açıklamasını ancak otopsiyi yaptıktan sonra öğrendi.

Kugel, "Bu, cesette bulduğum şeye dayanıyor," dedi. "Sağ ön kolunda bir füze yaralanması, sol bacağında veya uyluğunda düşen taş ve vücuduna giren ancak yalnızca göğsünde olan birçok şarapnel gibi başka kaynaklardan gelen yaralanmaları var. Bunlar ciddi hasara neden oldu ancak ölüm nedeni kafasındaki kurşun yarası."

Sinwar'ın yaklaşık ölüm saati sorulduğunda Kugel, CNN'e bunun muhtemelen Çarşamba günü öğleden sonra olduğunu, cesedinin Perşembe gecesi geç saatlerde enstitüye ulaşmasından 24 saatten fazla zaman önce olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2024 12:43

İLGİLİ HABERLER