Yaşam
  • 22.11.2006 11:55

İŞTE SON ON YILIN ASKERİ UÇAK KAZALARININ BİLANÇOSU...

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 10 yılda 42 askeri uçağın düştüğünü, meydana gelen kazalarda 34 pilotun şehit olduğunu açıkladı.


Gönül, her kaza sonucunda inceleme yapılarak idari ve hukuki işlemlerin yerine getirildiğini belirtti, ancak gizlilik gerekçesiyle ayrıntı vermedi.


Milli Savunma Bakanı Gönül, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun son 10 yılda kaç askeri uçağın düştüğü ve düşüş nedenlerinin ne olduğu yönündeki soru önergesini cevaplandırdı. Bakan Gönül, son 10 yılda 42 askeri uçağın düştüğünü, 34 uçucu personelin de şehit olduğunu kaydetti.

 Uçak kaza kırımlarına ait istatistiki bilgilerin genel bir uygulama olarak güvenlik ve gizlilik mülahazalarıyla başka ülkelere ait hava kuvvetlerinde de kamuoyuna açıklanmadığına işaret eden Bakan Gönül, bu nedenle ayrıntılı bilgi veremeyeceğini dile getirdi.


Milli Savunma Bakanı Gönül, kazaların sonucunda ne gibi işlem yapıldığı konusunda da, meydana gelen her kaza kırım sonrasında ilgili mevzuat gereğinde gerekli incelemelerin yapıldığını belirtti. Gönül, inceleme sonucunda elde edilen sonuçlara göre idari ve hukuki işlemlerin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:02

İLGİLİ HABERLER