Asayiş
  • 11.11.2005 00:07

İŞTE TUVALETTE DOĞURDUĞU BEBEĞİNİ MERDİVEN BOŞLUĞUNA ATAN ANNE

Samsun'da babasına ait 3. kattaki evlerinin tuvaletinde doğurduğu bebeğini, tuvaletin penceresinden havalandırma boşluğuna atarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan genç kadın, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 ay önce hakim karşısına çıkan Nurgül B. bebeğini öldürmek suçundan, Seydahmet D. ise genç kadının babasının rızası dışında evine girip cinsel ilişkiye girdiği için konut dokunmazlığının ihlali suçundan hakim karşısına çıkmıştı.

Nurgül B. İfadesinde, Seydahmet D. ile evlerinde değil, evlerinin bodrumunda ve ormanlık alanda cinsel ilişkiye girdiğini ve hamile kaldığını söylemişti. Bebeğini tuvalette doğurup pencereden attığını kabul eden genç kadın, olay sırasında bebeğin ağladığını fark etmediğini, düşük yaptığını zannettiğini ileri sürmüştü.


Seydahmet D. ise kimsenin evine gitmediğini, genç kadınla rızası doğrultusunda evin bodrumunda ilişkiye girdiğini itiraf etmişti.


Mahkeme heyeti, Nurgül B'yi duruşmada bebeğini öldürdüğü için 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Genç kadının, sabit ikametgah sahibi olması ve kadın olmasından dolayı cezasını daha sonra çekmek üzere tahliyesine karar verilmişti. Seydahmet D. ise beraat ederek tahliyesine karar verilmişti.


Yargıtay Ceza Dairesi Nurgul B.'nin 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) yargılanmasını ve lehinde olan kararların yeni TCK'ya göre uygulanmasını istedi. Bugün tekrar yargılanmasına başlanan Nurgül B.'nin yeni TCK'ya göre müebbet hapsinin istenmesi üzerine, eski TCK'dan hüküm verildi. Nurgul B, eski TCK'nın 453. maddesi gereği yine 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.


2 yıl önce eşinden boşanan ve annesiyle yaşamaya başlayan Nurgül B. (22), yaklaşık 7 ay önce gayri meşru ilişki sonucu evinin tuvaletinde bir erkek bebek dünyaya getirdi ve bebeğini tuvaletin penceresinden havalandırma boşluğuna attı. Bebek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, hastanede tedavisi tamamlanan Nurgül B. ise tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Nurgül B.'nin ifadesi doğrultusunda gayri meşru ilişki sonucu bebeğin babası olduğu iddia edilen ve başka biriyle evli olan Seydahmet D. (25) hakkında gıyabi tevkif kararı çıkartıldı. Yakalanan Seydahmet D. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:41

İLGİLİ HABERLER