Dünya
  • 29.11.2023 10:35

İtalya'da Filistin yanlısı parti kuruldu

İtalya'da yeni kurulan Filistin yanlısı ve NATO karşıtı siyasi parti

'Movimento Indipendenza' veya 'Indipendenza' adlı siyasi parti, Gianni Alemanno'yu partinin Ulusal Sekreteri olarak seçti.

Salı günü İtalyan haber kaynakları, Pazar günü Roma'da Filistin davasına açıkça destek veren yeni bir siyasi partinin kurulduğunu bildirdi. 

'Movimento Indipendenza' veya 'Indipendenza' adlı siyasi parti, Gianni Alemanno'yu partinin Ulusal Sekreteri olarak seçti.

Pazar günü düzenlenen bir törende parti, ülke içindeki faşizme, ABD'nin İtalya'daki karar alma süreçleri üzerindeki etkisine ve Ukrayna'ya verilen destek de dahil olmak üzere NATO'nun küresel politikalarına karşı olduğunu açıkladı.

Devamını oku: İtalya, Ukrayna'ya 'sembolik' Storm Shadow füze paketi planlıyor

"Bağımsızlık Hareketi'nin Ulusal Sekreteri olarak seçilmekten gurur duyuyorum. Benimle birlikte ulusal başkan Massimo Arlechino da var. İşte sekreter yardımcıları: Sekreter yardımcısı olarak Marcello Taglialatela, Simone Di Stefano, Chicco Costini, Luigia Passaro, ve Nicola Colosimo," diye tweet attı Alemanno Pazar günü.

Parti liderlerinden Rosario Del Biorio, "Bağımsızlık, yalnızca İkinci Dünya Savaşı'nın sonundan bu yana bu savaştan çıkan güçlerin himayesi altında yaşayan İtalyan halkının bağımsızlığı anlamına gelmez, aynı zamanda yaşayan tüm halkların bağımsızlığı anlamına gelir." Şu anda çok zorlu bir aşamadan geçen Filistin halkı da dahil olmak üzere zor koşullar altında."

Ayrıca partinin, kendi devletlerini kurma hakkı olan Filistinlilere destek verdiğini vurguladı. 

Partinin açılış töreni gününde parti üyelerinin Filistin kufiyyesini giydiği görüldü.

Başbakan Giorgia Meloni döneminde İtalya, Gazze savaşında "İsrail"e  desteğini açıklayan ilk ülkeler arasında yer aldı.

Bu nedenle, vatandaşların İsrail'in savaş suçlarına ortak olmayı reddetmesi nedeniyle İtalya genelinde çok sayıda protesto düzenlendi. 

Güncellenme Tarihi : 29.11.2023 10:42

İLGİLİ HABERLER