Spor
  • 13.6.2022 10:27

İtalyan devleri Yunus Akgün için yarışıyor

Galatasaray Yunus Akgün sayesinde bir taşla iki kuş vuracak!

Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan Galatasaray, başkanlık seçiminin ardından gözünü yeni sezona çevirdi. İlk olarak teknik direktörünü kesinleştirmek isteyen sarı-kırmızılılar, daha sonra takımdan ayrılacak ve transfer edilecek isimler için çalışmalara başlayacak. Bu sezon kiralık olarak gittiği Adana Demirspor'da gösterdiği performansla taliplerini arttıran Yunus Akgün, sarı-kırmızılı ekipte satılma ihtimali olan isimlerden birisi. Lazio ve Roma'nın girişimlerde bulunduğu Yunus için, takasla gönderilme ihtimali ortaya çıktı.

Futbolda 2021-2022 sezonunu oldukça kötü bir şekilde tamamlayan Galatasaray, ligi on üçüncü sırada tamamladı. Kaos dolu bir sezonu geride bırakan Galatasaray, 11 Haziran'da yapılan başkanlık seçimiyle birlikte yeni başkanını belirledi.

Yeni teknik direktörünü de kısa süre içerisinde açıklaması beklenen Galatasaray, daha sonra oyuncu satışı ve transfere odaklanacak. Marcao, Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson gibi isimlerin talipleri bulunurken, yıldızını parlatan Yunus Akgün de Avrupa kulüplerinin radarında.

YUNUS AKGÜN İÇİN BOMBA İDDİA

Galatasaray altyapısından yetişen Yunus Akgün, bu sezon Adana Demirspor'da kiralık olarak forma giydi. Kiralık geçirdiği süreçte oldukça etkileyici bir performans ortaya koyan genç futbolcu, milli takıma kadar yükseldi. Sarı-Kırmızılı formayı giymeyi iple çeken oyuncunun adı her gün transfer dedikodularına karışıyor. Yunus Akgün'le ilgili son iddia yine İtalyan basınından geldi.

İtalya'dan gelen iddialara göre; Sassuolo, Yunus'un transferi için Atalanta ve Roma'nın rakibi oldu. Sassuolo, bu transferde rakiplerine göre avantajlı durumda.

Habere göre Yunus Akgün transferindeki bu avantajın sebebi ise Galatasaray'ın Mert Müldür ve Kaan Ayhan'a talip olması. Serie A temsilcisinin iki futbolcudan birini Sarı-Kırmızılılara önererek Yunus Akgün transferini bitireceği haberi İtalyan basınında geniş yankı buldu. Galatasaray'ın astronomik bir teklif karşısında razı olacağı Yunus Akgün'ün satışını ise söz konusu şartlarda kabul etmeyeceği belirtiliyor. Yeni sezonda kadronun en önemli parçası olması beklenen Yunus Akgün, hatırı sayılır bir teklif gelmediği sürece 2022-23 sezonunda parçalıyı sırtına geçirecek.

Güncellenme Tarihi : 13.6.2022 10:27

İLGİLİ HABERLER