Gündem
  • 17.8.2024 00:06

İzmir yanıyor..

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı mevkisinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangının dumanları şehir merkezini kaplarken yangın kuvvetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Yangında alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Öte yandan yangında alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gelmek üzere Ankara'dan yola çıktı.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Öğle vakitlerinde Örnekköy Sanayi Sitesi'ne ulaşan alevler, Örnekköy mahallesinde yerleşim yerlerine kadar ilerledi. Felaket riski artarken o anlar kameralara böyle yansıdı.

Helikopter ve uçaklar, yoğun olarak alevlerin bulunduğu alana su bırakıyor.

Yangın söndürme çalışmalarına, orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD, jandarma personeli de araçlarıyla destek veriyor.

ALEVLER TOKİ KONUTLARINA SIÇRADI

Sosyal medyaya İzmir'den korkunç görüntüler gelirken, yangının TOKİ konutlarına sıçradığı aktarılıyor.

MSB, TSK'YA AİT 9 HELİKOPTERLE YANGINA KARŞI DESTEK SAĞLANDIĞINI DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir'in Çiğli ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait 9 helikopterle destek sağlandığını bildirdi.

İZMİR'DEKİ YANGINDA 87 EV 45 İŞ YERİ BOŞALTILDI, 16 EV YANDI

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki yangın nedeniyle Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı.

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Karşıyaka ile Bayraklı bölgesinde devam eden yangına yönelik havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir'in Çiğli ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 9 helikopter ile havadan destek sağladık." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, yangın söndürme çalışmalarına katılan helikopterlerden çekilen görüntüler de yer aldı.

YILMAZ'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'deki orman yangınından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de çıkan orman yangınından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Orman teşkilatımız başta olmak üzere, yangının kontrol altına alınması için fedakarca mücadele eden tüm görevlilerimize kolaylıklar diliyorum. Rabb'im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun."

BAKAN YUMAKLI İZMİR'E GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı.

Gün içinde Çanakkale'deki yangın dolayısıyla bu kentte bulunan Yumaklı, ardından Bolu'nun Göynük ilçesine geçti. Dedeler köyündeki Yangın Yönetim Merkezi'ne giden Bakan Yumaklı, burada da yangınla ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu.

Bakan Yumaklı, İzmir'de dün başlayan ve halen devam eden yangına yönelik incelemelerde bulunmak üzere Ankara'dan İzmir'e hareket etti.

ALEVLER BAYRAKLI İLÇESİNE ULAŞTI

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda çıkan yangında alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı. Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi. Alevlere takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor. Öte yandan itfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

İZMİR VALİSİ ELBAN: "YANGININ ENERJİSİ DÜŞÜRÜLDÜ, RİSK BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALDI"

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının enerjisinin düştüğünü ve riskin büyük ölçüde azaldığını duyurdu.

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesinde ormanlık alanda çıkan, ev ve iş yerlerine sıçrayan yangının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yangında evleri hasar gören vatandaşlarla buluşan Elban, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda enerjisinin düştüğünü ve riskin büyük ölçüde azaldığını açıkladı.

Vali Elban paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınının enerjisi iyice düşmüş, risk büyük ölçüde azalmıştır. Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir. Orman, AFAD, Polis ve Jandarma güçlerimiz ve TOMA araçları, itfaiye, belediye araçları ile personeli ve diğer tüm birimlerimizle bölgeye hızlı bir şekilde müdahale edilmiş, vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için gerekli tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. Bu zorlu süreçte, dayanışma içinde olmanın ve birbirimize destek vermenin önemini bir kez daha görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, bu tür felaketlere karşı daha dikkatli olmaya ve yangın güvenliği konusunda bilinçli davranmaya davet ediyoruz. Bu yoğun mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını umut ediyorum. Tekraren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

Güncellenme Tarihi : 17.8.2024 00:14

İLGİLİ HABERLER