Gündem
  • 14.8.2021 23:00

İzmir'de devasa bir küp bulundu

 Görenleri heyecanlandırdı! Altyapı çalışmasında dev küp çıktı

İzmir'de belediye ekipleri tarafından altyapı yenileme çalışmaları sırasında önemli buluntulara rastlandı. Parça parça halde bulunan tarihi eser niteliğindeki küpler ve seramikler, özel bir kaba konularak yetkililere teslim edildi.

Foto - 3 METRE DERİNLİKTE BULUNDU - Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Gümüşsuyu Caddesi'nde yapılan içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarında, yaklaşık 3 metre derinlikte buluntulara rastlandı. Yetkililer, durumu Ödemiş Müze Müdürlüğüne bildirdi.

Topraktan çıkarılan parçalar, özel bir alanda muhafaza edildikten sonra müze yetkilileri tarafından teslim alındı. Küp ve seramik parçalarının değerli olduğunu tahmin ediliyor.

Foto - Topraktan çıkarılan parçalar, özel bir alanda muhafaza edildikten sonra müze yetkilileri tarafından teslim alındı. Küp ve seramik parçalarının değerli olduğunu tahmin ediliyor.

3 METRE DERİNLİKTE BULUNDU - Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Gümüşsuyu Caddesi'nde yapılan içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarında, yaklaşık 3 metre derinlikte buluntulara rastlandı. Yetkililer, durumu Ödemiş Müze Müdürlüğüne bildirdi.

Foto - İzmir'de altyapı çalışmaları sırasında belediyenin kepçesine takılan parça seramik ve küpler, belediye işçilerini heyecanlandırdı.

TARİHİ NİTELİK TAŞIYOR - Müze görevlilerinin nezaretinde yapılan kazıda çukurdan, seramik paçaları, çeşitli objeler ile boş bir tahıl küpü çıkarıldı. Tarihi nitelik taşıdığı değerlendirilen buluntular, Ödemiş Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2021 23:25

İLGİLİ HABERLER