Gündem
  • 31.3.2014 01:42

İzmir'de seçim sonuçları

İZMİR'in Foça İlçesi'nde belediye başkanlığı seçimini CHP'li Gökhan Demirağ kazandı.Resmi olmayan sonuçlara göre en yakın rakibi MHP'li Serdar Mersin'e 2 bin 22 oy fark atan CHP Foça Belediye Başkan Adayı Gökhan Demirağ, 3. dönem vizesini aldı. Foça Demokrasi Meydanı'nda toplanan binlerce Foçalı'ya konuşma yapan Demirağ şunları söyledi:

"CHP Foça ilçe Teşkilatı'na ve Foçalı hemşerilerime teşekkürlerimi sunarım. Resmi sonuç olmasa da kazandığımız kesinleşti. Bir kez daha CHP bayrağını göndere çekmekten dolayı çok mutluyum. Bizlere çok destek verdiniz, yanımızdan ayrılmadınız, gücümüze güç kattınız. Biz bu seçim döneminde bel altı vuruşlar yapmadık. Demokratik bir seçim oldu. Seçimlerde önemli olan sandıktan çıkmaktır. Halkın sandığından çıkmaktır. Sandıktan çıkamazsanız halk size gereken cevabı verir. Halkımıza, bize inandığı için şükranlarımı sunuyorum. Seçim bitmiştir. Ben bütün Foça'nın Belediye Başkanıyım. Hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmeye devam edeceğiz".

Partililerin meydandaki davullu zurnalı kutlamalarının sabaha değin süreceği öğrenildi.

KONAK'TA ZAFER SEMA PEKTAŞ'IN 

Konak’ta Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, seçim sonuçlarının ardından merkez seçim ofisinde yaptığı ilk açıklamada; "Kara propaganda yapanlara cevabı Konaklılar sandıkta vermiştir" dedi.
“Artık beş yıl boyunca Konak’ı Konaklılarla birlikte, Konak’ta yaşan herkesle birlikte yöneteceğiz" diyen Pektaş, şunları söyledi: "Birlikte yeni kazanımlar elde edeceğiz, çok yol alacağız. Ve halkın belediyeciliği nedir, katılımcı demokrasi nasıl gerçekleşir, bunları birlikte göstereceğiz. Bu seçim döneminde biz bir kara propagandayla mücadele etmek zorunda kaldık. Bu kara propaganda bizim enerjimizi bazı zamanlar azalttı, arkadaşlarımızı üzdü. Biz bunu yapanlar adına da üzüldük. Çünkü kamusal alan sahibi insanların söylediklerinin ciddi anlamda bir ağırlığı vardır ve sözlerini düşünerek söylemeleri gerekir. Bu tür davranışlar içinde bulunmanın demokrasiye vereceği zararlar adına üzüldük. Ama seçim bitmiştir. Kara propaganda yapanlara da en iyi cevabı sandıkta Konaklılar vermiştir.
Kin ağır bir yüktür. Bundan sonra biz kini unutuyoruz, kin diye bir yükümüz olmayacak. Bizim artık başka sorumluluklarımız var. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesle birlikte öteki, beriki demeden birarada, Konak’ta Konaklılarla birlikte üretmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin demokrasi adına alması gereken çok yol var. Yürümemiz gereken çok şey var. Ben bu süreçte katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için de çok daha iyisinin olacağına söz veriyorum."

GÜZELBAHÇE'DE ERKEN KUTLAMA

Güzelbahçe Belediye Başkanı ve CHP Adayı Mustafa İnce, gayri resmi seçim sonuçlarına göre yüzde 57'lik oy oranı ile başkan seçilince ilçede havai fişek gösterileri ile kutlama yapıldı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce büyük oy farkıyla seçim zaferi kazandı. Gayri resmi sonuçlara göre CHP yüzde 57 oranında oy alırken, en yakın rakibi DSP yüzde 28, AKP ise yüzde 12 oranında oy aldı. Başkan İnce, ilçe seçim bürosuna geldiğinde kalabalık partili topluluğu tarafından tezahüratla karşılandı, omuzlara alındı. Davul zurna eşliğinde önce ilçe seçim kurulunun bulunduğu düğün salonunun bahçesinde havai fişek gösterisi yapıldı, ardından Yaka Mahallesi başta olmak üzere 12 ayrı mahallede de havai fişek gösterisi ile zafer kutlandı.

Başkan İnce, tüm Güzelbahçelilere teşekkür ederek, “Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Güzelbahçelileri kucaklayacağım. Yeni dönemde yeni projelerle daha yaşanılır bir Güzelbahçe için çalışacağım. Örgütüme ve tüm Güzelbahçeli hemşerilerime bana bu onurlu görevi tekrar verdikleri için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

KARŞIYAKA'DA FARK ATILDI

Türkiye'nin merakla beklediği yerel seçim sonuçlarında İzmir rekoru Karşıyaka'dan geldi.
CHP Karşıyaka adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, rakiplerine fark attı ve Karşıyaka'nın yeni belediye başkanı seçildi.

Tüm Karşıyakalılara teşekkür eden Akpınar “Karşıyaka farkını ortaya koydu. Beklediğimiz bir sonuca ulaştık. Sokaktaki çalışmalarımız, fark atacağımızı gösteriyordu. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Tüm Karşıyaka'yı kucaklayarak güzel hizmetler sunacağız” dedi.

SELÇUK'TA BÜYÜK ÇEKİŞMEYİ AK PARTİ 11 FARKLA KAZANDI
 İzmir'in Selçuk İlçesi'nde AK Parti ile CHP arasında büyük çekişme yaşanıyor. AK Parti'nin adayı Dahi Zeynel Bakıcı ile CHP'nin adayı mevcut belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'ün arasında resmi olmayan sonuçlara göre 11 oyluk fark bulunduğu ve AK Parti'nin seçimi kazandığı ifade ediliyor.
93 sandıkta 26 bin 524 seçmenin oy kullandığı Selçuk'da şu ana kadar belirlenen sonuçlara göre, geçerli 11 bin 448 oydan AK Parti'ye 8618 oy çıkarken, CHP 8 bin 607 oy aldı. MHP'ye ise 4 bin 864 oy çıktı. Geriye kalan oylar diğer partilere bölünürken, MHP 11 oy farkla CHP'yi geçti. Ancak CHP, ortaya çıkan 11 farklı sonuca itiraz etmeye hazırlanıyor.

ÇALKAYA: “İNSAN SEVGİSİ VE CUMHURİYET DEĞERLERİ” KORUNACAK

Kesinleşmeyen sonuçlara göre seçimi kazandığı belli olan Mehmet Ali Çalkaya Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda kendisini bekleyen binlerce kişiye hitap etti.
Seçimleri kazanacağımdan emindim diyerek sözlerine başlayan Başkan Çalkaya “Son bir aydır yaşadığımız her türlü saldırıya ve karalama kampanyasına rağmen bu kentin insanları beş yıl daha “insanı sevmek” anlayışına, Cumhuriyet değerlerinin ön planda tutulması anlayışına evet dedi. Bu kentin insanları taşeronlara da, rantı ön planda tutanlara da izin vermedi.Balçova Halkı insanı ön planda tutan yönetim anlayışına beş yıl daha devam dedi. Ben her zaman bu kentin insanlarını sevdiğimi ve onlara hizmet etmek istediğimi söyledim. Biz yine birlikte omuz omuza Balçova’yı yöneteceğiz. Değerlerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. On yıldır kimseyi ayrıştırmadan hizmet ediyoruz. Bundan sonra da eksikliklerimizi giderek en iyi hizmeti vereceğiz. Balçova’da yaşayan 78 bin kişi için çalışarak onların oylarına layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.

BEYDAĞ'DA İPİ CHP'Lİ ŞENTÜRK GÖĞÜSLEDİ
- KİRAZ'DA MHP'Lİ SALİHA ŞENGÜL KAZANDI
- ÖDEMİŞ'TE SAYIM GERGİN BEKLEYİŞLE SÜRÜYOR

İzmir'in Beydağ İlçesi'nde CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ile Kiraz ilçesinde MHP adayı Saliha Özçınar Şengül, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı.
Ödemiş’te ise sayım sonuçları gelmeye devam ediyor. İlçe seçim kurulu önünde bekleyen görevliler zaman zaman gergin anlar yaşarken, CHP adayı mevcut başkan Bekir Keskin ile AK Parti adayı Mahmut Badem’in başa baş çekiştikleri belirlendi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER