Gündem
  • 25.7.2024 12:04

Kaç temsilci Netanyahu'nun konuşmasını protesti için Kongre salonuna gelmedi

Kongre'deki 50 temsilci Netanyahu'nun konuşmasını boykot etti

Politico gazetesi çarşamba günü, ABD Kongresi'ndeki çok sayıda Demokrat Parti üyesinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugünkü konuşmasını boykot ettiğini bildirdi.

Politico tarafından toplanan kamuya açık verilerin devam eden çetelesine göre, Demokrat Parti'nin Kongre'deki en önde gelen yıldızlarının çoğu, bugün Netanyahu'nun konuşmasını dinlemek üzere Meclis'te olmayacak.

Konuşmaya katılmaktan kaçınan öne çıkan isimler arasında:

 ABD Temsilciler Meclisi Eski Başkanı Nancy Pelosi

Demokrat Senatör Dick Durbin.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Geçici Patty Murray.

Senatör Bernie Sanders.

Senatör Elizabeth Warren.

Temsilci İskenderiye Ocasio-Cortez

Temsilci Ro Khanna (CA)

Gazete, Kongre'de Demokrat Parti'nin 50'den fazla üyesinin Netanyahu'nun konuşmasını boykot etme veya katılmama niyetini açıkladığını, bugün daha fazla temsilcinin katılmayacağını açıklamasının beklendiğine dikkat çekti.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasından öne çıkanlar

Gazete, bu sayının Netanyahu'nun 2015'teki konuşmasını atlayan 58 Kongre üyesine yakın olduğunu belirtti.

Gazeteye göre Demokrat temsilcilerin kararı pek çok Cumhuriyetçi tarafından hoş karşılanmadı. Cumhuriyetçi Senatör John Cornyn, Demokratların Netanyahu'nun konuşmasını boykot etmesini "utanç verici" ve "Demokrat Parti tabanındaki en aşırı unsurlara verilen taviz" olarak nitelendirdi. ”

Cornyn'in açıklaması Netanyahu'nun konuşması öncesinde ABD Temsilciler Meclisi salonlarına geldi.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in Netanyahu salona girdiğinde onun elini sıkmadığını, bunun yerine Netanyahu onun yanından geçerken yalnızca başını salladığını da belirtmek gerekir.

Times of Israel, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kongre'nin ortak oturumuna hitap etmek üzere gelişinde koridorun her iki yanında milletvekilleriyle el sıkışırken ayakta alkışlandığını bildirdi.

 Amerikan medyası , Binyamin Netanyahu'nun Kongre'de konuşma yapmasından önce Kongre Binası Polisinin, polisin oluşturduğu çizgiyi geçmeye çalışan  göstericilere biber gazı sıkmaya başladığını bildirdi .

 



 

Güncellenme Tarihi : 25.7.2024 12:11

İLGİLİ HABERLER