Dünya
  • 24.7.2024 21:20

Kadın kılığına giren makyajcı çıplak resmini çektiği Suudi kıza şantaj yaptı

Suudi Arabistan.. Bir kıza şantaj yapmak..
Suriyeli bir adam Müstehcen fotoğraflar yayınlamak ve uyruğunu açıklamak suçlamasıyla tutuklandı..

Suudi Arabistan yaşanan bu ilginç olay ülke gündemine getirdi.. "makyaj satıcısı kadın kimliğine bürünen" bir kişiyi yakaladı.. 

Suudi Arabistan'ın batısındaki bir mahkeme, bir Suriyeliyi 18 ay hapis cezasına çarptırdı ve onu bir kıza şantaj yapmak, elektronik hesaplarda tahrifat yapmak, müstehcen resimler yayınlamak ve erkeklerle kız isimleriyle iletişim kurarak onları romantik sohbetlere yapmak suçlarından suçlu buldu.

Okaz gazetesi, yetkililerin siyah GMC arabası olan bir Suriyeliyi tutukladı.. 
Suriyeli, Sosyal medya üzerinden şantaj yapmak amacıyla internet sitelerinde sahtecilik ve şahsiyet taklidi yapmak suçlamasıyla tutuklanırken araçta bulunan mobil cihazlara el konulduğunu bildirdi. 

Adam medya platformlarında ve pazarlamacı kılığına girerek Instagram ve Facebook platformlarında aksesuar, kozmetik ve makyaj ürünleri pazarlıyor..

Mahkeme, sanığın kız çocuğuna şantaj yapmak, elektronik hesaplarda tahrifat yapmak, uygunsuz resimler yayınlamak ve kız isimleri kullanarak erkeklerle iletişim kurmak ve onları romantik sohbetlere çekmek suçlarından 18 ay kamu hukuku hapsi cezasına çarptırılmasına karar verdi. 
Ele geçirilen ve suçta kullanılan cep telefonlarına bilişim suçlarıyla mücadele sistemine uygun olarak el konulur.

Daha sonra Yargıtay kararı onadı, ancak karara göre mağdurun özel hakkı yerinde kaldı.

Mahkeme mahkûmiyet kararında, savcının Instagram, Facebook ve Snapchat'teki konuşma ve hesap fotoğrafları aracılığıyla sağladığı dijital delillere dayandı.

Yargıtay, sanıkların, kız çocuğunun fotoğraflarını bulundurmak, sosyal medya sitelerinde onun adına sahte hesaplar oluşturmak, resimlerini yayınlamak, tehdit ve şantaj yapmak, ayrıca kızları ülkede uygunsuz ve uygunsuz işler yapmaya kandırmak suçlarından mahkumiyet kararı verdi. 

Güncellenme Tarihi : 25.7.2024 22:28

İLGİLİ HABERLER