Dünya
  • 24.7.2024 21:17

Obama ve Pelosi, Biden'ı överken Harris'i desteklemedi

Obama ve Pelosi, Biden'ı överken Harris'i destekleyemiyor… Joe Biden'ın çekilmesinin ardından Barack Obama ve Nancy Pelosi, Kamala Harris'in başkan adaylığını desteklemekten kaçındı.

Joe Biden'ın yarıştan çekilmesinin ardından Nancy Pelosi ve Barack Obama,  Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak desteklemeyi reddetti .

Eski Başkan Barack Obama, Biden'ın yarıştan çekilme konusundaki "vatansever" kararını selamlayan bir açıklama yayınladı. 
Obama, görevdeki başkanın yeterliliğini vurgularken ve Biden'ın siyasi kariyeri boyunca siciline kapsamlı bir şekilde övgüde bulunurken, açıklamada hiçbir yerde Harris'ten bahsedilmedi. 

Obama ise, Biden'ın kendisi de yaklaşan seçimlerde Trump'ı yenmeyi kendine görev edinen Kamala'yı desteklemesine rağmen, "partimizin liderlerinin, olağanüstü bir adayın ortaya çıkacağı bir süreç yaratabileceğine dair olağanüstü bir güvene sahip olduğunu" söyledi . 

Benzer şekilde Pelosi de Biden'ın çekilmesini memnuniyetle karşıladı ancak Kamala Harris'in adını anmaktan kaçındı. 

Harris'e fon sağlanmıyor

ABC News'in pazartesi günkü haberine göre, ABD Demokrat Partisi'ne önemli katkılarda bulunan John Morgan, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkan adayı olarak seçilmesi durumunda partiye mali destek sağlamayacağını açıkladı .

"Birine oy vermek başka bir şey; birisi için milyonlarca dolar toplamak başka bir şey; gerçekten içinde olmanız gerekir," dedi ve Harris'in Trump'a karşı kazanma şansına dair şüpheler arasında kararını Biden Ulusal Finans Komitesi'ne bildirdiğini sözlerine ekledi. 

Morgan, "Eğer aday olursa, Mar a Lago'da [Trump'ın ikametgahı] o gece büyük bir parti olacak" diye ekledi.

'Biden'dan daha kötü'

Donald Trump'ın kampanya ekibi, Biden'ın Harris'e verdiği desteğe hemen yanıt vererek onun potansiyel liderliğini sert bir şekilde eleştirdi .

"Harris, Joe Biden'dan bile daha kötü olacak. Harris, tüm bu zaman boyunca Crooked Joe'nun Baş Destekçisiydi. Birbirlerinin kayıtlarına sahipler ve ikisi arasında hiçbir mesafe yok," dedi kampanya bir açıklamada.

Cumhuriyetçi cephe, hem Harris'i hem de Biden'ı kınamakta gecikmedi; örneğin Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Biden'ın "derhal" Başkanlıktan istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

"Joe Biden başkanlığa aday olmaya uygun değilse, başkanlık yapmaya da uygun değildir. Görevden derhal istifa etmelidir. 5 Kasım yeterince çabuk gelemez," dedi Johnson.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2024 21:33

İLGİLİ HABERLER