Asayiş
  • 3.5.2023 14:03

Kalbinden bıçakladı denize düştü peşinden atlayıp darp etti

İstanbul Kadıköy'de deniz kenarında saz çalıp şarkı söyleyen müzisyen Cihan Aymaz (29) çaldığı müzik nedeniyle tartışma yaşadığı Mehmet Caymaz (32) tarafından kalbinden bıçaklandı. Yaralı halde denize düşen Aymaz'ın peşinden denize atlayan şüpheli bir süre daha arbede yaşadıktan sonra denize açılıp kaçmaya çalıştı. Çevredekilerin yardımıyla denizden çıkarılıp hastaneye götürülen genç müzisyen hayatını kaybederken şüpheli Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Asıl işi kargoculuk olan Cihan Aymaz, zaman zaman Kadıköy Rıhtımı'na gelerek çaldığı saz eşliğinde şarkılar söylüyordu. Önceki gün de yine rıhtıma gelerek hem saz çalıyor hem de şarkılar söylüyordu.

Kadıköy’de ’istek şarkı’ cinayeti: İstediğim şarkıyı çal lan!

Akşam saat 19.00 sıralarında yanına yaklaşan bir kişi çaldığı müzikle ilgili saldırgan tavır sergiledi. Cihan Aymaz ile çaldığı müziği sevmediğini söyleyen kişi arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında tartıştığı kişi yanında taşıdığı bıçağı çıkardı. Daha sonra Cihan Aymaz'ın üstüne doğru saldırdı.

Rıhtım'da müzisyen cinayeti! Kalbinden bıçakladı denize düştü peşinden  atlayıp darp etti - Galeri - Yaşam

DENİZE ATLAYIP KAÇMAYA ÇALIŞTI

Kalbinden bıçaklanan Aymaz denize düştü. Ancak saldırganın durmaya niyeti yoktu. Peşinden atlayarak suyun içinde de darp etmeye devam etti.

Rıhtım’da müzisyen cinayeti! Kalbinden bıçakladı denize düştü peşinden atlayıp darp etti

Cihan Aymaz'ın düştüğü su kana bulanırken, saldırgan açığa doğru yüzerek kaçmaya çalıştı.

Rıhtım’da müzisyen cinayeti! Kalbinden bıçakladı denize düştü peşinden atlayıp darp etti

Yüzerek kaçarken kendisine tepki gösterenlere küfür eden saldırgan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bottaki güvenlik güçleri tarafından yakalandı ve gözaltına alındı.

Rıhtım’da müzisyen cinayeti! Kalbinden bıçakladı denize düştü peşinden atlayıp darp etti

MÜZİSYEN HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Çevredekilerin yardımı ile denizden çıkarılan genç müzisyen Cihan Aymaz ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesine kaldırıldı.

Cihan Aymaz, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, polise teslim ettiği şüphelinin adının Mehmet Caymaz olduğu belirlendi.Emniyette sorguya alınan Mehmet Caymaz'ın uyuşturucu, yaralama, nitelikli yağma, tehdit, hakaret ve mala zarar vermeden suç kayıtları olduğu belirlendi. Mehmet Caymaz'ın emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

"ALKOLLÜ BİR ŞEKİLDE ETRAFTAKİ İNSANLARI RAHATSIZ ETTİ"

Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Caymaz, polise ifade vermedi. Olayla ilgili görgü tanığı olarak emniyete götürülen Cihan Aymaz'ın arkadaşı Muhammet Mağol'un polise verdiği ifade ortaya çıktı. Mağol'un ifadesinde, "Cihan, benim yaklaşık olarak 6-7 aydır arkadaşımdır. Bugün saat 16.00 sıralarında iskeleye gittim. Cihan yine hoparlörünü kurdu ve hoparlörden müzik çalarak kendisi de şarkı söylüyordu. Saat 19.00 sıralarında olaydan dolayı adını öğrendiğim Mehmet Caymaz isimli şahıs elinde içki şişesiyle oraya geldi. Elindeki içki şişesini yere bıraktı. Orada alkollü bir şekilde etraftaki insanları rahatsız etti. Sonra rahatsız olunca oradan dağıldılar. Sonra Mehmet isimli bu şahıs Cihan'ın yanına giderek 'Benim istediğim şarkıyı çal lan' diye bağırdı." dediği öğrenildi.

Kadıköy'de 'istek şarkı' cinayeti: İstediğim şarkıyı çal lan!

"CİHAN DENİZDEYKEN KENDİNDEYDİ"

Muhammet Mağol'un ifadesinin devamında "Cihan da kendisine 'Tamam çalarım. Ama sakin ol. Bağırma insanlar rahatsız oluyor' dedi. Ancak Mehmet isimli bu şahıs daha çok sinirlendi. Birden belinden siyah renkli bir çakı çıkardı. Çakıyı düğmeye basarak açtı. Sonra Cihan'a küfür etti. 'Benim dediğimi yapacaksın. Benim dediğim şarkıyı çalacaksın' dedi. Bir anda Cihan'ın üstüne yürüdü. Cihan kendisine bir karşılık veremedi. Mehmet, direkt olarak Cihan'ın göğsüne doğru bıçağı bir kere sapladı.

Kadıköy'de 'istek şarkı' cinayeti: İstediğim şarkıyı çal lan!

Cihan'ın göğsünden kan akmaya başladı ve Cihan denizin kenarında olduğu için şahsın bıçaklaması ve iteklemesi ile denize düştü. Ardından Mehmet Caymaz da denize elinde çakıyla atladı. Cihan'ı denizin kıyısına sahile doğru kendisi çekti. Denizdeyken Cihan'a tekrar vurmadı. Cihan denizdeyken kendindeydi. Çırpınıyordu. Cihan'ın elinden tuttuk ve denizden çekerek kaldırıma yatırdık. Mehmet denizden çıkmadı. Orada kaldı. Bekledi. Biz hemen polisi ve ambulansı aradık. Denizin kenarına çıkardığımızda Cihan bayıldı. Bir süre sonra polis geldi. Sonra ambulans geldi. Ambulans hemen Cihan'ı alıp hastaneye götürdü. Deniz polisleri geldi. Mehmet isimli şahsı polisler denizden çıkardılar. Çıktığında elinde çakı yoktu" dediği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 4.5.2023 05:58

İLGİLİ HABERLER