Asayiş
  • 3.5.2023 14:11

TFF binasına saldırı davasında karar çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki merkez binasına düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili sanıklar Cüneyd Uslu ve Oğuzhan Güneysu’nun 285 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Cüneyd Uslu’nun, “Zincirleme şekilde birden fazla kişiye karşı silahla tehdit” ve “Ruhsatsız silah taşıma” suçlarından 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verirken diğer sanık Oğuzhan Güneysu’nun ise tüm suçlardan beraatine hükmetti. Mahkeme heyetindeki bir üye hakim ise muhalefet şerhi koyarak sanık Uslu’nun “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçundan yargılanması gerektiğini savundu.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Eylül 2022 günü Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki merkez binasına düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili hazırladığı iddianamede şüpheliler Cüneyt Uslu ve Oğuzhan Güneysu hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 19 müşteki için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 285'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti. Hazırlanan fezleke, dava açılması talebiyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti.

TTF DAVASINDA KARAR GÜNÜ

İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanıklar Cüneyd Uslu ve Oğuzhan Güneysu katılırken taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkemede, sanık Cüneyd Uslu'nun avukatının, müşteki Türkiye Futbol Federasyonu'nun zararı olan 1700 TL'yi giderdiğine dair banka dekontunu dosyaya ibraz ettiği tutanağa geçirildi.

Güncellenme Tarihi : 3.5.2023 14:13

İLGİLİ HABERLER