Asayiş
  • 27.1.2022 11:46

Kan donduran vahşet… Vurduktan sonra cinsel organını kestim

İtiraf etti: Cinsel organını kesmişim! Türkiye’nin kanını donduran vahşet…

Antalya'da kayıp olarak aranırken öldürüldüğü ortaya çıkan ve fosseptikte parçalanmış cesedi bulunan Süleyman Eken'in (54) cinayet sanıkları Oktay (51) ve Mehmet Yılmaz (46) kardeşler hakkında mütalaa verildi. Savcı iki kardeşe ağırlaştırılmış müebbet ve 15'şer yıl hapsini isterken, cinayet sanığı Oktay Yılmaz, "Mutfaktan bıçak alıp Süleyman Eken'in cinsel organını kesmişim. Bana yaptığı hareketler sebebiyle öldürdüm. Aynı hakaretleri tekrar yaşasam yine yapardım" dedi. İşte tüyler ürperten vahşetle ilgili son dakika gelişmeleri…

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi'nde oturan Süleyman Eken hakkındaki kayıp ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede Süleyman Eken'in cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı. Cinayet zanlıları hakkında Savcılık mütalaasını verdi. Savcılık kardeş olan iki sanığın müebbet ve 15'şer yıl hapsini istedi.

Süleyman Eken kimdir, kaç yaşında? Süleyman Eken olayı nedir? Neden ve  nasıl öldürüldü? Türkiye bu cinayeti konuşuyor! - Takvim

 Süleyman Eken

SAVCI İKİSİNİN DE CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün 5'nci duruşma görüldü. Duruşmaya Yılmaz kardeşler bulundukları cezaevinden SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların birlikte cinayeti işlediğine kanaat getirerek, her ikisinin de ağırlaştırılmış müebbet artı 15'şer yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Foseptik cinayeti sanığı iki kardeşe ağırlaştırılmış müebbet talebi -  Haberler Milliyet

CİNAYET ANINI ANLATTI

Yılmaz kardeşlerden Oktay Yılmaz mahkemede cinayeti işlediğini itiraf ederek, "Ben bu adamı öldürdüm ancak isteyerek ve bilerek öldürmedim" dedi. Eken ile 2 yıl önce tanıştığını belirten Oktay Yılmaz, şöyle konuştu:

"Paraya ihtiyacım vardı. Bir arkadaşımın aracılığıyla tanıştım ve kendisinden birkaç kez faiz karşılığında borç para aldım. Olay günü akşam sıralarında Süleyman Eken'e 2 bin Türk lirası ödeme yapacaktım.

Ancak yanımda 500 Türk lirası vardı. Bu durumu telefonda kendisine söyledim ve parayı tamamlayacağımı belirttim. O da telefonda bana yüksek sesle konuşmaya başladı. Ben de 'Gel alacağını al' dedim. Akşam saat 19.00- 20.00 sıralarında home office olarak kullandığım iş yerine geldi.

Parayı tamamlayacağımı söyledim. O da 'Ne yapacağız?' dedi. Kendisinden birkaç gün beklemesini ve kalan bin 500 lirayı ödeyeceğimi söyledim. O da bana küfretti. Ben de düzgün konuşması için uyardım. Bana silah çekti. Silahı görünce korktum ve silah tutan elini tuttum. Bu sırada silah patladı. Sonra nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ancak mutfaktan bıçak alıp Süleyman Eken'in cinsel organını kesmişim."

"TESTERE İLE KESTİM"

Oktay Yılmaz, kendine geldiğinde kardeşi Mehmet Yılmaz'ı çağırdığını, kardeşinin cinayetten haberinin olmadığını belirterek, sonrasında bara gidip alkol aldığını ifade etti. Gece ofise döndüğünü ifade eden Yılmaz, "Süleyman'ın cesedini bıçakla kesmeye çalıştım. Olmayınca ağaç testeresi ile kol ve bacaklarını ayırdım. Bunu yapmam sabahı buldu. Daha sonra cesedi banyoya sürükledim. Naylon poşetlere parçaları koydum. Koli bandı ile sıkıştırdım." dedi.

"ASİTLE YOK EDECEKTİM"

İkinci gün cesedin kol ve bacak kısmını taksi ile götürüp annesinin Döşemealtı ilçesinde bulunan evin fosseptiğine atığını sözlerine ekleyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ertesi gün büyük ceset parçası olan gövde ve baş kısmını getirmeye karar verip asitle yok edecektim. Gövde ve baş kısmının bulunduğu ceset poşeti ve bunları keserken kullandığım ağaç testeresini aynı çuvala koydum. Taksiye bindim. Sanayiye giderek asit almak istedim. Ancak o saatte eski sanayideki esnaf kapalıydı. Bu esnada bir konteyner gördüm, gövde ve baş kısmını buraya attım. Bıçak, silah ve cep telefonunu poşete koyup yat limanında denize attım." şeklinde konuştu.

"CİNAYET İLE ALAKAM YOK"

Mehmet Yılmaz ise işlemediği bir suçun cezasını 10 aydır çektiğini belirterek, "3 çocuk babasıyım. Annem kanser hastası, eşim hasta. Bu olay sebebiyle yıprandık. Perişan olduk. Oğlumun hastalığı ilerledi. Ben sadece abimin telefonuna baktım. Kendisiyle görüştüm. Onunla herhangi bir suça karışmadım. Beraatımı talep ediyorum." dedi.

Oktay Yılmaz ise bu suçu işlediğini tekrarlayarak, "Ben bu suçu Mehmet ile birlikte işlemedim. Mehmet'in tek suçu benim kardeşim olmasıdır. Ben bin 500 Türk lirası para için insan öldürecek biri değilim. İlk ifademde belirttiğim gibi maktulün bana yapmış olduğu hakaretler sebebiyle öldürme olayı gerçekleşmiştir. Aynı hakaretleri tekrar yaşasam yine aynı şeyi yapardım. Cesedi yok edebilmek adına parçaladım. Ancak yok edememişim." dedi.

Sanıkların tutukluluğuna devam kararı veren mahkeme heyeti, iki tarafa da mütalaaya karşı yazılı savunma yapmaları için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Kendisinden haber alamayan ve Diyarbakır'da yaşayan annesi Sultan Akhan'ın ihbarı üzerine polis ekipleri, Eken'in kayıp olduğu tarihten itibaren güvenlik kamerası ve cep telefon kayıtlarını incelemeye almış, incelemede Süleyman Eken'in en son kadın kuaförü Oktay Yılmaz ile görüştüğünü tespit etmişti. Ekipler, Eken'in telefon sinyalinin, son olarak Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi 412 Sokak'taki Oktay ve Mehmet Yılmaz'ın anneleri Gülger Yılmaz'a ait evden alındığını belirlemişti.

CESEDİN PARÇALARI FOSEPTİKTE BULUNDU

Polis, geçtiğimiz nisan ayında evin çevresinde iş makineleriyle kazı gerçekleştirmiş, kadavra köpeği ile yapılan aramada, Süleyman Eken'e ait cesedin parçaları, evin bahçesindeki fosseptiktik kuyusunda bulunmuştu. Ancak cesedin başı, boyun ile göğüs kafesine ulaşılamamıştı.

Gözaltına alınan Oktay ve Mehmet Yılmaz kardeşler tutuklanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2022 00:20

İLGİLİ HABERLER