Gündem
  • 3.9.2025 10:08

Karabük yandı Ankara duman altı oldu

Akşam saatlerinden itibaren Ankara’yı saran yoğun duman Ankaralıları endişelendirdi. Ankara Valiliği konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Valiliğin, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Orman Bölge Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığından alınan bilgilere göre; son saatlerde İlimizde hissedilen yoğun duman ve is kokusu, Kastamonu/ Araç’ta devam eden yangınlardan kaynaklanan is ve dumanın kuzey rüzgârlarının etkisiyle İlimize taşınması neticesinde oluştuğu anlaşılmış olup. İlimiz sınırları dahilinde herhangi bir yangın olayı bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Ankara'yı duman ve yanık kokusu kapladı, nedeni kahretti | 3. Sayfa

ANKARA DUMAN ALTINDA KALDI

Açıklamada, Kastamonu'nun Araç ilçesinde devam eden yangınlardan yükselen is ve dumanın, kuzey yönlü rüzgarların etkisiyle Ankara'ya kadar taşındığı belirtildi.

KARABÜK-KASTAMONU SINIRINDA ORMAN YANGINI

Karabük'ün Eflani ilçesinde pazar günü başlayan ve Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Güzelce köyüne ulaşan yangın ile Araç ilçesine bağlı Akgeçit köyü Karasu Mahallesi'nde dün çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Alevlere 39 araç, 3 helikopter, 5 su tankeri, 17 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve 182 personelle müdahale ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 3.9.2025 10:16

İLGİLİ HABERLER