Gündem
  • 25.10.2024 00:25

Kassam çok sayıda İsrail tankını hurdaya çıkardı

El Kassam Tugayları, üyelerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye mülteci kampının batısında bir teknede pusu kurarak işgal güçleriyle çatıştığı sahneleri yayınladı..
 

Çarşamba günü,  İslami Direniş Hareketi'nin ( Hamas ) askeri kanadı El Kassam Tugayları , savaşçılarının İsrail mühendislik gücünü kuzey Gazze Şeridi'ndeki Jabalia mülteci kampının batısında sıkı bir pusuya düşürdüğü sahneleri yayınladı .

Görüntülerde, pusuya yönelik planlama ve hazırlık aşamaları, ardından da "Tandum" anti-zırh mermisine sahip bir " Merkava " tankının hedef alındığı görülüyordu.

Görüntülerde ayrıca iki askeri buldozerin flaşörlerle havaya uçurulması, ardından ikinci buldozerin yakılması ve patlatıldıktan sonra ateşe verilmesi de yer alıyor.

Kassam saha komutanlarından biri, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sakinleri zorla yerinden etme ve kapalı bir askeri bölge dayatma yönünde bahsettiği " generallerin planıyla " alay etti.

El Kassami saha komutanı, bu pusunun "Cebaliye kampındaki tüm şehitler için bir kefaret" olduğunu belirterek, "Gazze'nin işgalciler için bir mezarlık olduğunu ve öyle kalacağını" vurguladı.

 



 

Güncellenme Tarihi : 25.10.2024 00:31

İLGİLİ HABERLER