Gündem
  • 17.1.2024 12:29

Kassam öldürdüğü İsrail askerlerinin künyelerini yayınladı

“El-Kassam” İsrail tankerinin bombalanmasının görüntülerini  ve ölü askerlerin kolyeleriniz yayınladı.. 

Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları , 16 Ocak 2024 Salı günü, güçlerinin Gazze Şehri'nde İsrail işgal ordusuna ait bir asker taşıyıcısını havaya uçurduğu anı gösteren yeni sahneler yayınladı . Birçok bölgede çatışma ve çatışmaların yoğunluğu artarken, Gazze Şeridi'nden işgal ordusunun yeni saldırıları kaydedildi.

Tugaylar tarafından yayınlanan klipte, savaşçılardan birinin binaların enkazından sızdığı, ardından Gazze'deki Şeyh Rıdvan mahallesinin dış mahallelerine giren bir asker taşıyıcıyı El Yasin mermileri ve top mermisiyle hedef aldığı görülüyor.

Videonun sonunda Tugaylar, direniş unsurlarıyla çatışmada ölen bazı askerlere ait işgal askerlerine ait bir grup kolyeyi de yayınladı.

Videoyu yayınlamadan önce El Kassam, üyelerinin iki tankı hedef aldığını ve Han Yunus'un güneyinde bir yaya kuvvetiyle sıfır mesafeden çatıştığını duyurdu .

El Kassam ayrıca İslami Cihat'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları ile Gazze Şeridi'nin kuzeyinde havan toplarıyla işgal güçlerini hedef alan ortak operasyonun sahnelerini de yayınladı.

Ayrıca daha önce Tugaylar, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki İsrail yürüyüşünü ele geçirdikleri yeni sahneleri yayınlamıştı.

Şehitler ve yaralılar

İlgili bir bağlamda El Cezire uydu kanalı muhabiri, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda çok sayıda vatandaşın evini havaya uçurarak en az 10 kişinin ölümüne yol açtığını bildirdi.

Ayrıca işgal güçlerinin Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin barındığı Al-Daraj Okulu'nu bir kez daha iki top mermisiyle hedef alması sonucu onlarca kişi yaralandı. , Gazze'nin kuzeyinde.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr El Balah şehrinin batısında, El Havli ailesine ait bir evi hedef alan işgal bombardımanında şehit ve yaralılar açıklanırken, 1'i çocuk 4 şehit de hayatını kaybetti. Gazze Şehri'nin kuzeyindeki Cebeliye El Balad'daki Filistin Bankası'nın önüne top atışları yapıldı.

İşgal kuzeye doğru ilerliyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kara operasyonlarının tamamlandığını duyurmasından saatler sonra bölgede yeni askeri gelişmeler yaşandı; bunların en belirgin özellikleri, askeri araçların çeşitli cephelere yönelik yeni saldırılarının kaydedilmesi ve "baraj" ateşlenmesiydi. İsrail kasabalarına doğru roket mermileri.

Bu saldırıdan önce bölgeye şiddetli ve yoğun bir hava ve topçu bombardımanı yapıldı; bu bombardıman, Gazze Şeridi'nin güney ve orta bölgelerindeki diğer bölgeleri de etkileyerek ölüm ve yaralanmalarla sonuçlandı.

Bu gelişmeler, Filistinli silahlı gruplara mensup savaşçılar ile ordu güçleri arasında ilerlemenin ön saflarında devam eden silahlı çatışmaların ortasında gerçekleşti.

Üst üste beşinci gün, Gazze Şeridi'nin çoğu bölgesinde iletişim ve internet ağları kesilmeye devam ediyor.

Salı günü erken saatlerde İsrail, Hamas hareketinin kuzey Gazze Şeridi'ndeki kontrolünü ve sivil yeteneklerini yeniden kazanma girişimlerine ilişkin endişelerini dile getirdi.

İsrail Güvenlik ve Siyasi İşler Kabinesi üyesi Gideon Sa'ar da İsrail ordusunun Hamas'ı ortadan kaldırma yeteneğinden şüphe ediyordu.

Ordu Radyosuna verdiği demeçte şunları söyledi: "Hamas'ın çöküşünden çok uzaktayız ve Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki yönetimine hâlâ kendi ayakları üzerinde dururken bir alternatif olacağına inanan birileri varsa o zaman o zaman. bu kesinlikle gerçekleşmeyecek.

Savunma Bakanı Yoav Galant, 15 Ocak Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, yoğun kara manevraları aşamasının "üç ay" olarak planlandığını belirterek, "bunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sona ereceğine" işaret etti.

Kendisi, "Kuzey Gazze Şeridi'nde Hamas'ın tüm tugay yetenekleri ortadan kaldırıldı ve geri kalan cepleri de ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" iddiasında bulundu.

Gallant'a göre, "Güney Gazze Şeridi'nde bu başarıya yakın zamanda ulaşacağız. Başarılar çok büyük ama süreç, Han Yunus'tan Refah'a kadar yer üstünde ve yer altında baltaları keseceğimiz aşamalar gerektiriyor."

Doğasını açıklamadan, "her iki yerde de (kuzey ve güney) bir sonraki aşamanın gerçekleşeceği anın geleceğini" belirtti.

Güncellenme Tarihi : 17.1.2024 12:44

İLGİLİ HABERLER