Gündem
  • 22.9.2024 20:34

Kassam tugayları İsrail askerlerini bombaladı... Çok sayıda ölü var

El Kassam, Refah'ta çok sayıda işgal askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu. 
İsrail askerlerinin üs olarak kullandığı iki evin hedef aldığını bildirdi.

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 21 Eylül 2024 Cumartesi günü, Refah'ın güneyindeki Refah'ta barikat kurdukları iki evi hedef alarak çok sayıda işgal askerini öldürüp yaraladığını duyurdu. Gazze Şeridi.

El Kassam, savaşçılarının, Refah'ın doğusundaki El Tanur mahallesinde, dört anti-personel mermisi ve tahkimatlarla çok sayıda işgal askerinin saklandığı iki evi hedef alabildiğini söyledi.

Ayrıca işgal askerlerini iki evin içine soktuğunu, öldürdüğünü ve yaraladığını doğrulayan örgüt, savaşçılarının tahliye helikopterinin inişini fark ettiğini kaydetti.

El Kassam Refah'ta buldozeri hedef aldı

İlgili bağlamda El Kassam, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah şehrinin El Tanur mahallesinin doğusunda "Al-Yassin 105" mermisi taşıyan "D9" askeri buldozerini hedef aldığını duyurdu.

El Kassam, savaşçılarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bubi tuzaklı bir İsrail askeri aracını ve insansız hava araçlarını ele geçirdiği sahneleri yayınlamıştı.

Ayrıca El Kassam Tugayları, Refah'taki işgal askerlerinin başına gelenleri gösteren, üç askeri, askeri araç zinciri kalıntılarını ve patlayıcıları gösteren gizemli bir fotoğraf yayınladı.

Al-Qassam, Telegram platformundaki paylaşımında İngilizce olarak "Avcılık, gizli olan daha büyüktür" yazdı.

Refah'ın doğusundaki El Tanur mahallesi bölgesinin, geçen Mayıs ayında Refah'a yönelik kara saldırısının başlangıcında İsrail işgalinin girdiği ilk bölgelerden biri olması dikkat çekiyor.

El Kassam'ın mesajları ve sahneleri, İsrail işgalinin Hamas hareketine bağlı Refah Tugayı'nın tasfiye edildiğini duyurmasından günler sonra geldi.

İsrail, Amerika'nın mutlak desteğiyle, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; kitlesel yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 136.000'den fazla Filistinli şehit oldu ve yaralandı, 10.000'den fazlası da kayıp.

İsrail, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlem alma yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 22.9.2024 20:55

İLGİLİ HABERLER