Gündem
  • 29.3.2013 18:52

Katibesine aşık olan hakimden rehin alma açıklaması

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL - İstanbul Adalet Sarayı'nda görev yaparken aşık olduğu katibini silahla rehin aldığı iddia edilen Hakim Ümit Yaşar Ekşioğlu, hakkındaki iddiaları yalanladı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 64 yaşındaki hakimi Ümit Yaşar Ekşioğlu'nun, zabıt katibi Zeynep R. D'yi kendisinden ayrılmak istediği için silah tehdidi ile alıkoyduğu ve taciz ettiği iddia edilmişti.
İddiaları kabul etmeyen Hakim Ekşioğlu, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki basın odasında gazetecilere açıklama yaptı. Katibenin 2009 yılı sonunda kendi mahkemesinde göreve başladığını belirten Ekşioğlu, "2011 yılı başlarında bana duygusal içerikli sözler söylemeye başladı. Ben de ilgisiz kalmadım" diyerek aralarında duygusal bir ilişkinin başladığını söyledi. Ekşioğlu, bu ilişkinin adliye binası dışına asla taşmadığını ve platonik bir aşk olduğunu ifade etti.
Gazetelerde takma sakal takarak silah zoruyla katibi rehin aldığı şeklinde haberler çıktığını belirten Hakim Ekşioğlu, “Böyle bir durum söz konusu değil. Ben sadece kendisiyle konuşmaya gittim" dedi.
Eşinin de icra hakimi olduğunu belirten ve olayın ardından ertesi gün emekli olmak için dilekçe verdiğini söyleyen Ekşioğlu, "Dilekçem kabul edilene kadar utancımdan eşimle aynı hakim-savcı servisine binemedim. Böyle haksız ve çirkin bir iftira nedeniyle kendimi öldürmeyi düşündüm. Üzüntümden 6,5 kilo verdim" ifadesini kullandı.
Eşinin empati yaptığını belirten Ekşioğlu, "Kendini bir erkeğin yani benim yerime koyarak beni boşamadı. Açıklama yapmamı da istemedi. Açıklama yaptığımdan haberi yok" dedi.
Katibe tarafından taciz ile suçlanmasının ardından konunun Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından incelenmek üzere ele alındığını belirten Ekşioğlu, "Olayın ardından ben de kendisi hakkında olay günü bağırması nedeniyle hakaret, haksız yere taciz ile suçlaması nedeniyle de taciz ve ayrıca hakaret suçlamasıyla şikayette bulundum. Bağırması nedeniyle yaptığım hakaret şikayetine ilişkin takipsizlik kararı verildi. Ancak diğer iki şikayetime ilişkin soruşturma devam ediyor. Manevi tazminat davası da açacağım" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER