Dünya
  • 26.8.2024 23:21

Kennedy, Trump için yarıştan çekildi! Bu destek Trump'a seçiki kazandırır mı?

Kennedy, Trump için yarıştan çekildi! Başkanlığı kim kazanacak?

ABD'de bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr., 10 kilit eyalette başkanlık yarışından çekilerek Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump'a destek verdiğini duyurdu. Bu hamleyle başa baş giden başkanlık yarışında ibre yön değiştirdi.

Gia đình Kennedy nổi giận vì JFK Jr quay qua ủng hộ Trump - Nguoi Viet  Online

Suikasta kurban giden ABD’nin 35’inci Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni ve yine suikastla öldürülen 1968 seçimleri başkan adayı Robert F. Kennedy’nin oğlu olan 70 yaşındaki siyasetçi, böylece nesillerdir Demokrat Partili olan ailesinin ilk Cumhuriyetçi üyesi oldu.

Çekilme ve Trump’a destek açıklamasında Demokrat Parti’yi yerden yere vuran Kennedy, adaylık şansını Demokrat Parti’den denemek istediğini ancak parti içinden engellerle uğraştığını ve demokratik olmayan hilelerle önünün kesildiğini söyledi. Kennedy daha önce Trump ile görüşmüş, Kamala Harris ile görüşme isteğine cevap alamamıştı.

RFK Jr.'s family decries his Trump endorsement

TRUMP İLE MİTİNG YAPTI

Kararı açıklamasından sonra akşam saatlerinde Trump’ın Arizona mitinginde sahneye çıkan Kennedy, tüm salon tarafından ayakta alkışlanınca Trump, "O bunu hak ediyor. Anons ettiğim kimse bu kadar alkışlanmamıştı." dedi.

Sahnede konuşan Kennedy, Trump’ın başkanlığında büyük şirketlerin hegemonyasının ve savaşların bitirileceğini, otoriter devlet yönetiminin sona ereceğini, orta sınıfın ekonomik gücünün artacağını söyledi.

OYLARI KAYAR MI?

Matthews, RFK Jr.'ın kampanyasının askıya alınmasının Trump'ın "biraz toparlanma" yaşayacağı anlamına geldiğini söyledi.

"Ancak bunun çok fazla olacağından emin değilim, çünkü Kennedy anketlerde oldukça belirgin bir düşüş gösteriyordu" dedi.

Yine de, çekişmeli eyaletlerde birkaç oy, şu anda çok yakın görünen bir seçimi etkilemeye yetebilir. Bay Kennedy bunun fazlasıyla farkında ve Cuma günü, varlığının Trump'ın kampanyasına zarar vereceğine inandığı çekişmeli eyaletlerde ismini oy pusulasından sileceğini duyurdu.

Ülkenin en ünlü Demokrat ailesinin bir üyesi olmasına rağmen, Bay Kennedy partiden ayrıldığı konuşmasının çoğunu partiyi eleştirerek geçirdi. Ayrıca kampanyasının çoğunu Demokrat kuruluşuyla ters düşerek geçirdi.

Bu bahar, kritik Michigan eyaletinin önemli bir çekişme alanı olan Detroit banliyösünde düzenlenen bir bağış toplama etkinliğinde, yerel Demokrat Parti'den protestocular, onu "spoiler" olarak adlandıran dövizler taşıyarak dışarıda durdular.

Bir dönem anketlerde oy oranı çift hanelere çıkan Kennedy’nin oyları şu an ulusal çapta yüzde 4-5 civarında görünüyor. Trump kampanyası, 10 önemli eyaletten çekilerek stratejik bir hamle yapan Kennedy’nin bu eyaletlerdeki oyunun çoğunlukla Trump’a gideceğini öngörüyor. Arizona, Georgia, Michigan, Kuzey Carolina, Wisconsin, Nevada ve Pensilvanya’da yüzde 3 ile 5 arasında değişen Kennedy oylarının yüzde 43 ila 66 arasında Trump oyları olduğu öne sürüldü. Şayet Kennedy’nin oyu bu kilit eyaletlerde Trump’a giderse başa baş olan yarışta ibre Trump’a dönebilir.

 

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 23:48

İLGİLİ HABERLER