Gündem
  • 11.8.2024 20:07

Kılıçdaroğlu: Akşener’i Saray’da görünce şaşırmadım

Kılıçdaroğlu gündemi değerlendirdi: Parti içi siyasetle ilgilenmiyorum

CHP'nin önceki dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, parti içi sıcak siyasetle ilgilenmediğini belirtirken yeniden genel başkanlığa kapıları kapatmadı.

CHP'de genel başkanlığı kaybettikten sonra siyasi çalışmalarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarıyla gündem olmaya devam ediyor.

CHP'de tüzük kurultayı öncesi gözlerin çevrildiği isim olan Kemal Kılıçdaroğlu eleştirilerini ve güncel konulara ilişkin açıklamalarını sürdürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga'dan Günel Cantak'ın sorularını yanıtladı.

GÜNLÜK YAŞAMINI ANLATTI

Kılıçdaroğlu röportaj boyunca genel başkanlık sonrası zamanını nasıl geçirdiğini, hangi konulara yoğunlaştığını ve güncel siyasete bakışını tek tek anlattı.

"Genel başkanlık sonrasında hayatınızda neler değişti?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Daha fazla kitap okuma ve daha fazla yazı yazma olanağım oldu... Doğal olarak kendime daha fazla zaman ayırıyorum... Ayrıca sık sık felsefe, sosyolog ve tarihçi hocalarla da buluşuyor, 4-5 saatlik toplantılar yapıyoruz" dedi.

"ASIL AMAÇ KILIÇDAROĞLU'NU YIPRATMAKTI"

Genel başkanlığı sürecinde danışmanlarıyla yaşadığı sorunlara da açıklık getiren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle şunu ifade edeyim, danışmanlar iki gruptan oluşuyordu. Kalıcı olan ve gerçek anlamda danışmanlık yapanlar kamu kuruluşlarından gelen kamu görevlileriydi. Bu danışmanlar resmi yazılarla istenir. Örneğin, Kamu İhale Kurumundan, BDDK’dan gelen danışmanlar gibi... İkinci grup danışmanlar ise kamu görevlileri olmayıp, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönüllü olarak çalışmak isteyenlerdir. Tartışma konusu olan bu ikinci grup. Geçmişte örneğin, AKP’ye veya MHP’ye çalışmış olanlar bu kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu için çalışmak istediler... Ben de bu gönüllü arkadaşları görevlendirdim. Hiçbir mali olanak sağlamadan. Bunların tamamı gönüllü çalışıyordu. Suçlananlar bunlardı ve suçlamalar önyargılıydı. Asıl amaç Kılıçdaroğlu’nu yıpratmaktı

"BU TOPRAKLARDA İHANETİ GÖREBİLİYORUZ"

Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin de değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak ki bu metin bizim demokrasi tarihimiz açısından çok değerlidir, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık. Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım. Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2024 20:11

İLGİLİ HABERLER