Gündem
  • 11.8.2024 18:25

Rusya Kursk bölgesinde 24 saatte 230 Ukrayna askerini ve 38 zırhlı aracını imha etti

Rus birlikleri, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinin derinliklerine doğru ilerleme girişimlerini engelliyor
Bakanlık, Rus ordusunun dört zırhlı personel taşıyıcıyı imha ettiğini de sözlerine ekledi
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askeri personelinin son 24 saat içinde Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait mobil grupların Kursk bölgesinin derinliklerine doğru ilerleme girişimlerini engellediğini bildirdi.

Bakanlık, "24 saat boyunca Muharebe Grubu Kuzey birlikleri ve gelen yedek birliklerin eylemleri, ordu havacılığının ve insansız hava araçlarının saldırıları ve Tolpino, Zhuravli ve Obşçi Kolodez yerleşim birimlerine yönelik topçu ateşi, düşman mobil gruplarının zırhlı araçlarla Rus topraklarının derinliklerine doğru ilerleme girişimlerini engelledi" dedi.

Bakanlık, Rus ordusunun üçü ABD yapımı Stryker zırhlı muharebe aracı olmak üzere dört zırhlı personel taşıyıcıyı imha ettiğini belirtti.

Ukrayna ordusu Kursk yönünde 24 saatte 230 asker ve 38 zırhlı araç kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Kursk yönünde günlük kayıplarının 230 asker ve 38 zırhlı araç olduğunu bildirdi.

 

Raporda, "Son 24 saatte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 230'a yakın asker ve 38 zırhlı araç kaybetti. Bunlar arasında yedi tank, üç Stryker zırhlı savaş aracı, bir piyade savaş aracı, 28 zırhlı muharebe aracı, ayrıca yedi araba, dört sahra topçusu, bir Buk-M1 uçaksavar füze sisteminin kundağı motorlu fırlatıcısı, üç fırlatıcı ve Patriot uçaksavar füze sisteminin bir AN/MPQ-65 radar istasyonu yer alıyor" denildi.

Ukrayna ordusunun Kursk yönündeki toplam kayıpları 1.350 asker ve 29 tanktır

Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk yönündeki saldırının başlangıcından bu yana Ukrayna silahlı kuvvetlerinin 1.350 asker, 29 tank ve 23 zırhlı personel taşıyıcı kaybettiğini bildirdi.

Bakanlık, "Kursk yönündeki askeri operasyonlar sırasında düşman toplamda 1.350 asker, 29 tank, 23 zırhlı personel taşıyıcı, dokuz piyade savaş aracı, 116 zırhlı muharebe aracı, 20 araba, Buk M1 uçaksavar füze sistemine ait üç kundağı motorlu fırlatıcı, Patriot uçaksavar füze sistemine ait üç fırlatıcı ve bir AN/MPQ-65 radar istasyonu, Grad çok namlulu roketatar sistemine ait bir fırlatıcı ve 10 sahra topçu silahını kaybetti" dedi.

Rusya, Mi-28NM helikopterlerinin Kursk Bölgesi'ndeki Ukrayna askerlerini vurduğunu söyledi

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Mi-28NM helikopterlerinin, Kursk Bölgesi sınırında Ukrayna asker ve teçhizatına ait grupları vurduğunu bildirdi.

Bakanlık, "Mi-28NM helikopterleri kullanan ordu havacılık ekipleri, Kursk Bölgesi sınır bölgesinde Ukraynalı insan gücü, zırhlı ve motorlu askeri teçhizat kümelerine havadan silahlarla saldırılar gerçekleştirdi. Saldırılar, tespit edilen hedeflere karşı güdümsüz havadan füzelerle gerçekleştirildi. Havadan silahların kullanılmasının ardından ekipler füze karşıtı manevra yaptı, ısı tuzaklarını serbest bıraktı ve üsse geri döndü. Keşif raporlarına göre, belirlenen tüm hedefler başarıyla imha edildi" dedi

Bakanlık ayrıca ekipmanların nasıl imha edildiğine dair görüntüleri de paylaştı.

Güncellenme Tarihi : 11.8.2024 18:34

İLGİLİ HABERLER