Gündem
  • 28.4.2023 22:19

Kılıçdaroğlu Birilerinin önüne yatmış dediği Selma Aliye Kavaf'ın ablasını CHP'den aday yaptı

Selma Aliye Kavaf, CHP'nin Denizli listesi 4. sıradan milletvekili adayı oldu. 

Millet İttifakı üyeleri Gelecek Partisi, Deva, Saadet Partisi ve Demokrat Parti de CHP listelerinden seçime girdi. 2007 seçimlerinde AK Partiden Denizli Milletvekili seçilen, Selma Aliye Kavaf CHP milletvekili adayı olarak liste girdi.

Selma Aliye Kavaf nereden aday?

Selma Aliye Kavaf, Denizli'den CHP listelerinden milletvekili aday adayı oldu.

CHP'DEN ÇOK SERT TEPKİ

“Hani Ensar vakfında “ilk defa vuku bulan bir olay” cümlesini “1 kereden 1 şey olmaz” diyerek tevil edip her fırsatta linç ettikleri aile eski bakanı Semra Aliye Kavaf vardı ya.. Hani Kılıçdar’ın “Birilerinin önüne yatmış” alçakça küfrünü edip, tazminat ödediği eski bakan Sema Ramazanoğlunun ablası Selma yani.. Hah işte o kadını şimdi by by Kemal, 100’ü kızarmadan CHP’den milletvekili yapıyor.. Yoksa “1 kere vekil yapmaktan 1 şey olmaz” mı..? “Zillet” deyince de kızıyorlar..!”

ENSAR Vakfı’nın Evlerinde Erkek Öğrencilere Tecavüz Edilmesi Hakkında “Bir Kereden Bir Şey Olmaz” İfadesini Kullandığı İleri Sürülen Eski Bakan'ın CHP listesinden aday olması ortalığı karıştırdı.

sema-ramazanoglu-semra-aliye-kavaf-1-kereden-1-sey-olmaz

Kılıçdaroğlu, “Birilerinin önüne yatmış” dediği eski Aile Bakanı Ramazanoğlu'na 10 bin lira tazminat ödeyecek

Sema Ramazanoğlu'nun Ensar Vakfı savunmasındaki sözleriyle tartışma çıkarmıştı..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Nisan 2016’da partisinin grup toplantısında sarf ettiği “Birilerinin önüne yatmış” sözleri nedeniyle, dönemin aile ve sosyal politikalar bakanı Sema Ramazanoğlu’na 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.


CHP Milletvekili adayı Selma Aliye Kavaf ne bakanıydı?

2007 seçimlerinde AK Partiden Denizli Milletvekili seçilen 2009-2011 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapan Deva Partisi kurucuları arasında yer alan Kavaf, 4.sıradan aday olarak gösterildi.

Kılıçdaroğlu, ‘İfade AKP’li bir bakana ait’ demişti

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardından ortaya çıkan ‘tape’lerde dönemin içişleri bakanı Muammer Güler’in soruşturmanın kilit ismi Rıza Sarraf için sarf ettiği, “Gerekirse önüne yatarım” sözleri ses kayıtlarına yansımıştı.

Kılıçdaroğlu, Ramazanoğlu hakkındaki sözlerinin gündem olmasından sonra şöyle konuşmuştu: “Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP’li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş. ‘Kimse sana birşey yapamaz, ben senin önüne yatarım’ denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil. İkincisi, bu cümleyi kadın erkek diye ayırmak da başlı başına bir gaf. Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği cinsiyeti önemli değildir. Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları.”

SELMA ALİYE KAVAF KİMDİR?

Selma Aliye Kavaf, 1 Temmuz 1962'de Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin Türkoloji Bölümünü bitirdi. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde 7 yıl öğretmen olarak sürdürdü. Özel sektörde yönetici olarak çalıştı.

Kavaf, aktif siyasete 2002 yılında AKP Denizli 6. sıra Milletvekili Adayı olarak katıldı. 2002 Genel Seçimleri akabinde AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’na getirildi. Kadın Kolları Başkanlığı döneminde Türkiye’de ilk defa bir siyasi partinin kadın örgütlenmesini kurumsal anlamda gerçekleştirdi. AKP'yi çeşitli uluslararası platformda temsil etti.

2007 genel seçimlerinde Denizli milletvekili olarak meclise girdi. İlk kadın Denizli milletvekili oldu. Mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcülüğü ve Peru Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. 1 Mayıs 2009'da gerçekleşen kabine değişikliği sonrası Devlet Bakanı olarak 60. Hükümette yer aldı.

9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 28.4.2023 22:37

İLGİLİ HABERLER