Gündem
  • 22.6.2022 22:45

Kılıçdaroğlu Marmaris'e gidiyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, programını erteleyerek yangın bölgesine doğru yola çıktı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Alevleri söndürmek için hem karadan hem de havadan müdahale başlatıldı.

Kılıçdaroğlu Marmaris'e gidiyor

Diğer taraftan rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, müdahaleyi güçleştiriyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programını erteleyerek Marmaris'e gitmeye karar verdi.

Programını erteledi

DHA'nın aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, Marmaris bölgesinde başlayan orman yangınları nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ni ileri bir saate erteledi.

"Yangın bölgesine gidiyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Marmaris’e yangın bölgesine gidiyoruz." dedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris e gitme kararı aldı #1

 

Marmaris'te yaşananlar

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor.

Çok sayıda gönüllü de kendi imkanlarınca ekiplere destek olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin dışında kimse alınmıyor.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris e gitme kararı aldı #2

 

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor

AA'nın haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırmanın devam ettiğini söyledi.

Yangının sabotaj olduğu yönündeki iddialara ilişkin değerlendirme yapmanın erken olacağını dile getiren Soylu, "Bakanımızla (Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci) geldikten sonra bir değerlendirme yaptık. Hem ormandaki arkadaşlarımız hem emniyet ve jandarmamız bir değerlendirme yapıyorlar.

Doğal sebeple mi, yoksa bir kamp sebebiyle mi çıktı, yoksa bir sabotaj mı var? Bütün bunları değerlendiriyorlar." ifadelerini kullandı.


 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2022 20:46

İLGİLİ HABERLER