Gündem
  • 2.9.2023 13:39

Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın paylaşımları CHP'lileri bunalıma soktu

Kılıçdaroğlu’na vatan düşmanı danışman! Şeyh Said, Said Nursi, ne ararsanız var…

CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski AK P'artili Perinaz Mahpeyker Yaman'ı kendisine danışman olarak atadı. Yaman'ın, Cumhuriyet düşmanı gericiler Şeyh Said ve Said Nursi'ye hayran olduğu ve geçmişte skandal Tweet'ler paylaştığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’taki seçim mağlubiyetinin ardından yaklaşık 80 danışmanının görevine son vermişti.

CHP lideri, eski AK Parti Batman milletvekili adayı ve belediye başkan adayı olan Perinaz Mahpeyker Yaman’ı kendine danışman olarak atadı. Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, haberi yazdığı köşe yazısıyla duyurdu.

Aşiret üyesi olduğu bilinen Yaman’ın geçmişte yaptığı paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu.

Yasadışı medreselere ilişkin ‘kıymetli irfan yuvası’ ifadelerini kullanan Yaman, Şeyh Sait ve Seyid Rıza’ya yönelik sevgi gösterilerinde de bulunmuş. Tüm bunlarla kalmayan Yaman, kendisini danışmanı olarak atayan Kılıçdaroğlu’ndan da ‘kanı bozuk’ ifadeleriyle bahsetmiş.

BELGEYE RAĞMEN ‘YOK’ DEDİ

Tepkiler üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Aylin Nazlıaka, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirterek, “Az önce Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyid ettim: Genel Başkanımızın Kadın ve Aile Politikaları danışmanı yoktur.” ifadelerini kullandı

NAZLIAKA’YA TEPKİLER

Sosyal medya kullanıcıları, Nazlıaka’nın paylaşımına yaptıkları yorumlarla tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları…

 

Güncellenme Tarihi : 2.9.2023 13:52

İLGİLİ HABERLER