Gündem
  • 24.2.2021 18:13

Korece Çeviri Hizmetleri Artık Daha Çok Talep Ediliyor

Korece tercüme talepleri için Türkiye’nin en geniş tercüman ağını geliştiren Korece Çeviri şirketinin kurucusu İlhan Erdem sektöre dair gelişmeleri aktardı.

Türkçe-Korece çeviri ve Korece-Türkçe çeviri talebinde son yıllarda gördüğümüz bariz talep artışında elektronik, kozmetik ve moda ürünlerinin yanı sıra Kore menşeli TV dizi, film ve müzik ürünlerinin giderek popüler hale gelmesi bilhassa etkili. Bu da daha çok birey ve kurumun Korece tercüme hizmetlerine ihtiyaç duyması anlamına geliyor…

Korece çeviri ihtiyacının arkasındaki itici güç olan Güney Kore, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra eklemlendiği Batı dünyasıyla iktisadi ilişkilerini sürekli geliştirirken Doğu Asya’da başta Kuzey Kore olmak üzere birçok ülkeden farklı bir ekonomik ve politik grafik çiziyor.

Korece’nin Yükselişi

Günümüzde farklı ülkelerde faaliyet gösteren King Sejong Dil Enstitülerinde her yıl 10.000'i aşkın insan Kore dilini (Korelilerin deyimiyle Hangugeo’yu) öğrenerek Korece ders veya Korece çeviri hizmetleri sunan binlerce kişiye katılıyor. Bu ilgi artışı ve gelişen ticari ilişkilerle birlikte çeviri şirketleri Korece çeviri hizmetleriyle Güney Kore ve Türkiye gibi ülkelerin ilişkilerinde kolaylaştırıcı bir rol üstleniyor.

Türkiye-Güney Kore İşbirliği ve Yeni Fırsatlar

DEİK verilerine göre ülkemizde perakende, otel işletmeciliği, inşaat, bilgisayar/elektrikli cihaz imalatı ve enerji gibi alanlarda faaliyet gösteren Güney Koreli şirketlerle iletişim ve işbirliği için Korece Çeviri (Türkçe-Korece çevri ve Korece-Türkçe çeviri) çok elzem. 10 yıl önce bile neredeyse hiç ihtiyaç duyulmayan Korece sözlü çeviri (özellikle Zoom üzerinden Korece simultane çeviri) hizmetleri artık daha çok şahıs ve firma tarafından talep ediliyor.

Korece Çeviri’nin Kurucusu İlhan Erdem konuya ilişkin şunları söyledi: “Birçok Güney Kore şirketi küresel ticaret sahnesine çıkarken gittikleri pazarlarda istihdam ve müşterek kazanç yaratıyor. 2020 itibarıyla Güney Kore menşeli 10.000’in üzerinde şirket yurt dışında varlık gösteriyor. Türkiye’deki yabancı sermayeli kabaca 60.000 firma arasında Güney Kore menşelilerin oranı %1’den düşük ve bu 10.000 firmanın çok azı Türkiye’de; ancak iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2002 yılından bu yana 8 kat arttığına dikkat çekebiliriz. Bu da COVİD-19 sonrasında Korece çeviri hizmetlerinin yakaladığı ivmenin daha da artmasının önünde hiçbir engel olmadığını gösteriyor. Bu yüzden şirketimiz bu niş alanda Türkiye’nin ve dünyanın en iyi dil uzmanlarını ve Korece tercüman kadrosunu bir araya getiren platform olarak yola çıktı. Korece-İngilizce gibi diğer dillerde çeviri hizmetleri sunabilmemiz, birinci tercih olmamızda çok etkili.”

Kültür ve Turizm Sektörlerinin Büyümesi

2017 yılı gibi yakın bir tarihte Güney Kore’den Türkiye’ye gelen Turist sayısı 50 bin civarında iken bu sayı 2019 yılında 100.000’i geçti. Kültürel etkileşimler siyasi ve ticari iş birliğinde şekillendirici olduğundan, halihazırda güçlü bir saygı ve dostluk zemini üzerinde gelişen Türkiye-Kore ilişkileri bu turistik faaliyetlerle daha çok ivme kazanmasını beklemek çok doğal.

Korece Çeviri İhtiyaçlarında Kaliteli Hizmetin Önemi

Profesyonel çevirmenler, resmi ve ticari müzakerelerin sorunsuz ilerlemesi, dil dışında kültürel bariyerlerin aşılması ve karşılıklı anlayışın sürdürülmesinde önemli ve hayati bir role sahip. Sektörün büyürken daha görünür hale gelmesi profesyonel ve deneyimli tercümanlara olan ihtiyacı artırırken, müşterilerin de tutarlı dil hizmetleri alması kritik hale geliyor. Kore dilinde yetkin çevirmenlerin bu ülkede yaşamış olması bağlamı daha iyi yakalamasında kuşkusuz etkili olacaktır.

Bu noktada işletmeler Kore dilini öğrenmenin ve denetlemenin zorluğu düşünüldüğünde resmi iletişimin yanı sıra pazarlama, reklam ve satış kampanyalarının uygun şekilde lanse edilmesini sağlamak için güvenebilecekleri profesyonel dil hizmetleri sağlayıcıları ile      işbirliği yapmalıdır. Aksi takdirde, İngilizcede bile iki ayrı tercüme bürosu ile çalışıldığında farklılaşan mesajlar Korece çeviri sürecinde bambaşka bir hale alabilir. Bu noktada, Türkiye’de proje bazlı Korece çevirmen istihdamı tercih edilen uygulamalardan biri olarak belirtebiliriz.

Yerel Pazar için Korece Çeviri

Küreselleşme sayesinde ihracatçı bir ülke olan Güney Kore’de geliştirilen ürün ve hizmetler artık milyonlarca insana kısa sürede ulaştırılabiliyor. Aynı şekilde, ülkenin kendi iç pazarları için çeşitli ürünler ithal etmesi Türkiye’deki müşterilerin Güney Kore’deki müşteri ve tüketicilere doğru hitap etmesi ve kültürel unsuru göz ardı etmemesi demek. Bunun için de görsel seçiminden sayfa tasarımına kadar doğru çeviri hizmetleri almak fark yaratmada etkili olacaktır. Korece Çeviri şirketine ulaşabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 24.2.2021 18:19

İLGİLİ HABERLER