Küreselleşme dünyayı tek pazar haline getirdi...
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin, bugün ciddi bir başarı hikayesi yakaladığını ve bu hikayeyi sürekli olarak geliştirdiğini belirterek, ''Ülkemizin son 10 yılda ortaya koyduğu ekonomik performans tüm dünya tarafından takdirle izlenmektedir. Art arda yapılan reformlarla iş dünyasının önü açılmış, ülkemizin bölgesel ve küresel ölçekteki rekabet gücünün artırılması sağlanmıştır'' dedi.
Dünyanın en etkili iş ve yönetim dergilerinden ''Harvard Business Review''in Türkçe yayınlanmaya başlaması nedeniyle Grand Hyatt Hotel'de tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantı, perküsyon sanatçısı Burhan Öçal'ın performansıyla başladı.
Bu toplantıya katılmasının birkaç sebebi bulunduğunu belirten Arınç, ''Bir tanesi Harvard ismi, Türkiye'de de çok saygın bir üniversiteyi hatırlattığı için. İkincisi, böylesine saygın bir derginin Türkiye'de yayına başlıyor olması. Bu, yayıncılık açısından fevkalade önemli. Dergi de çok prestijli, ilgiyle takip ediliyor'' diye konuştu.
-''Küreselleşme dünyayı tek pazar haline getirmiştir''-
Arınç, Türkiye'de yayıncılığın geldiği noktayı görmek bakımından, Infomag'ın başarısını kutlamak istediğini dile getirerek, ''Esasen Türkiye'de çok başarılı yayıncılık yapan Infomag'ın Harvard Business Review'i çıkarıyor olması beni çok mutlu etti. Derginin uzun ömürlü, başarılı ve örnek olmasını diliyorum'' dedi.
İçinde bulunduğumuz dönemde tüm dünyanın bilgi çağını yaşadığına değinen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bugün dünyada var olan teknoloji her an, her noktadan bilgiye erişimi mümkün kılmakta, sınırları ortadan kaldırmaktadır. İş dünyası bu gelişmelere kayıtsız kalmamıştır. Küreselleşme ve yeni iş yapma biçimleri, dünyayı neredeyse tek bir pazar haline getirmiştir. Bugün artık bir otomobilin lastikleri bir ülkede, motoru başka bir ülkede üretilirken, satış sonrası hizmet veren çağrı merkezleri başka bir ülkede bulunabilmektedir. Hal böyle olunca yeni fikirler, inovasyon ve rekabetçilik ön plana çıkmıştır. Bugün en küçük şirketten, en büyük ülkelere kadar her ölçekte küresel anlamda inovasyon üretmek ve rekabetçi olmak en önde gelen hedeflerdir. Yeni fikirleri ortaya koymak, dünyanın farklı yerlerindeki gelişmeleri takip edip onlardan ders çıkarmak, en başarılı uygulamaları belirli bir çerçeve içerisinde adapte edebilmek günümüzde rekabetçiliğin, inovasyonun olmazsa olmaz itici güçleridir. Bilgi ve deneyimin küresel ölçekte paylaşılması çok önemli bir rekabet avantajı unsuru haline gelebilir.''
Harvard Business Review'in iş dünyası ile akademiyi bir araya getiren yapısının, değerli bir içerik kaynağı olarak tanımlanmasına da zemin hazırladığını ifade eden Arınç, ''Bu özelliği önemsiyorum. Zira bizim ülkemizde de iş dünyası gibi deneyimin merkezi ile akademik bilginin merkezinin yakınsaması, bu işbirliği içerisinde değer üretmesi ülkenin ve iş dünyamızın geleceği bakımından fevkalade önemlidir. Harvard Business Review, Türkiye'ye dünyayı anlatırken, dünyaya da Türkiye'yi anlatacak bir köprü vazifesi görecektir'' dedi.
-''Türkiye, bugün ciddi bir başarı hikayesi yakalamıştır''-
Yapılan birçok araştırmanın, önümüzdeki dönemde gelişmekte olan pazarların dünya ekonomisindeki payını artıracağını gösterdiğini anlatan Arınç, şunları kaydetti:
''Bunun anlamı, yakın gelecekte en yeni fikirlerin, en öncü uygulamaların gelişmekte olan pazarlardan çıkacak olmasıdır. Bu ligin en önemli oyuncularından biri olan Türkiye, bugün ciddi bir başarı hikayesi yakalamış ve bu hikayeyi sürekli olarak geliştirmektedir. Ülkemizin son 10 yılda ortaya koyduğu ekonomik performans tüm dünya tarafından takdirle izlenmektedir. Art arda yapılan reformlarla iş dünyasının önü açılmış, ülkemizin bölgesel ve küresel ölçekteki rekabet gücünün artırılması sağlanmıştır. Bugün Türk şirketleri kendi alanlarında dünyanın önemli oyuncuları arasına girmişlerdir.''
İhracat rakamlarının Türkiye'yi getirdiği noktayı ayrıca göstermenin çok zevkli olduğunu dile getiren Arınç, ''140 milyar doların üzerine çıkıyor olmak, Türkiye'nin hedefleri içinde yakaladığı büyük bir başarıdır'' dedi.
-''Türk şirketleri dünyanın önemli oyuncuları arasında''-
''Bugün, THY ile Ankara'dan İstanbul'a gelirken ekranda 'GloballyYour'u okuyunca, küresel ölçekte size ait bir değeri görmek beni ayrıca mutlu ediyor'' diyen Arınç, şunları söyledi:
''Avrupa'nın havayolları içerisinde en önemli ve dünyanın havayolları içerisinde de ilk 10 içinde olabilmek, küresel ölçekte Türkiye'yi tanıtan bir markanın uçağına binmek bana ayrıca gurur vermiştir. Bugün Türk şirketleri kendi alanlarında dünyanın önemli oyuncuları arasına girmişlerdir. Birçok dünya bankası, Türk şirketlerinin portföyüne girmiş, buradan edinilen deneyimler şirketlerimizin genlerinde bulunan çeviklik ve girişimcilikle birleşerek eşi az bulunan bir değer ortaya konmuştur.''
Infomag'in, hiçbir zaman çizgisinden ödün vermeden, bağımsız, herkese eşit mesafede saygılı bir yayıncılık anlayışını ortaya koyduğunu ifade eden Arınç, çabalarından dolayı Infomag'ı kutladığını sözlerine ekledi.
-''Markamız dünya çapında gittikçe güçleniyor''-
Harvard Business Review Grup Yöneticisi Josh Macht da Harvard Business Review'in sadece bir dergi olmadığını, birçok farklı formatta masa üstü yayıncılık yaptığını söyledi.
Türkiye'de sadece 24 saattir bulunduğunu ama daha uçaktan indiği anda bu Türkiye'ye aşık olduğunu ifade eden Macht, ''İstanbul, tarihi bir mirasa da sahip dinamik bir şehir. Bu bana, Harvard Business Review'i hatırlatıyor. Bugün 90. yıl dönümümüzü kutluyoruz. Dünya çapında bir web sitemiz, mobil uygulamalarımız var. Markamız dünya çapında gittikçe güçleniyor. Şu anda rakiplerimiz sarsılmakta. Bunun kalbinde, bizim mirasımız ve tarihçemiz var'' dedi.
Dünya çapında bir yayıncılık yaptıklarını belirten Macht, ''Dünya şimdi her zamankinden daha fazla böyle yayınlara ihtiyaç duyuyor. Bizim amacımız güvenilir danışman olmak'' diye konuştu.
Türkiye ekonomisine hareketi getiren her şeyi görebildiğini dile getiren Macht, ''Burada bir girişimcilik ruhu var. Bu da yeni fikirlere duyulan güvenden kaynaklanıyor'' dedi.
Macht, Infomag'ın gerçek bir medya firması olduğunu ve çok güçlü gazetecilik etikleri bulunduğunu belirtti.
-''Derginin yeri Türk iş dünyasında çok farklı olacak''-
Derginin Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan da bu dergiyi Türkiye'ye kazandırmanın kendilerine nasip olduğunu belirterek, ''Bu derginin yeri hep bir başka oldu. Arkasındaki akademik background ve onun sunuş şekli dergiyi farklılaştıran özelliklerin başında geliyor'' dedi.
Bilgiye erişmenin artık çok kolaylaştığını, bu nedenle onun ötesinde bir şeyler yapma zamanının geldiğini söyleyen Turan, ''Bu da fikir temelli içerik oluşturmak. Fikir temeline oturan her şey daha fazla okuyucuyla buluşuyor. Yeni fikirlerin peşinde koşmak ve bunları iş dünyasında her seviyede insanın ve yöneticinin anlayacağı şekilde paketleyebilmek... Derginin yeri Türk iş dünyasında çok farklı olacak. Derginin köprü olma özelliği oldukça önemli'' şeklinde konuştu.
Toplantıya, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de katıldı.