Gündem
  • 9.8.2021 14:40

Kuzey Irak'ta 13 PKK'lı terörist öldürüldü

Pençe Kaplan bölgesinde 13 PKK'lı etkisiz...

Son dakika açıklamasında bulunan Milli Savunma Bakanlığı, 13 PKK'lının Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Şırnak’ın Uludere İlçesinin karşısındaki Haftanin bölgesinde sınır birliklerine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 13 kişilik terörist gruba yönelik iki ayrı noktaya hava harekâtı gerçekleştirildi. Operasyonda terörist grubun tamamı silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Son dakika haberleri... Şırnak Uludere İlçesinin Andaç Köyü karşısındaki Kuzey Irak toprakları içindeki Haftanin bölgesinde sürdürülen Pençe Kaplan harekat bölgesinde terör örgütü PKK'ya ağır bir darbe vuruldu. Bölgede yüksek teknoloji ile keşif, dinleme ve gözetleme faaliyeti yürüten Mehmetçik, kalabalık bir grup teröristin Haftanin Vadisindeki sınırın sıfır noktasında konuşlanan Hudut üs bölgemize saldırı hazırlığı içinde olduğunu tespit etti.

13'Ü BİRDEN İNLERİNDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Son bir haftadan bu yana dikkat çekmemek, İHA ve SİHA'lara görüntü vermemek için 2'şerli ve 3'erli gruplar halinde bir araya gelen terörist grubun saldırı için keşif ve toplantı yaptıkları belirlenince operasyon için düğmeye basıldı. Atak taarruz helikopterleri ve Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla düzenlenen iki ayrı nokta hava harekâtında aralarında sözde alan ve grup sorumlusunun da bulunduğu 4'ü kadın 13 terörist silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bölgede arazi arama ve tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri gerek teröristlerin üs bölgemize saldırı yapmak için barındıkları bölgede, gerekse üzerlerinde ele geçen örgütsel dokümanların incelenmesinde ve şifreli telsiz görüşme notlarında, terör örgütünün aldığı ağır darbeler nedeniyle silahlı eylemlere başladığı 15 Ağustos 1984 tarihinin yaklaşan yıldönümü nedeniyle üs bölgesine saldırı planı yaptıkları belirlendi.

Öldürülen teröristlerin sözde Halk Savunma Merkez Komutanlığı elebaşlarından Murat Karayılan, Bahoz Erdal, Zozan Çewlik kod adlı Emine Serinyel, Beritan Dersim kod adlı Layika Gültekin ve Haki Gabar kod adlı İskan Akyüz, Rızgar Ersi kod adlı Abdulcelil Yılmaz'ın talimatıyla saldırı hazırlığı yaptıkları belirlendi.

Güncellenme Tarihi : 9.8.2021 14:20

İLGİLİ HABERLER