Sağlık
  • 4.9.2024 10:04

Laboratuvar ortamında üretilen kök hücreler farelere başarıyla enjekte edildi

Avustralya'da Murdoch Çocuk Hastalıkları Araştırma Enstitüsü'nde yapılan araştırma kapsamında laboratuvarda üretilen kök hücreler, farelere başarıyla enjekte edildi. İşte detaylar.

Tıp dünyasında heyecan yaratan bir gelişme yaşandı. Bilim insanları, laboratuvar ortamında ürettikleri kök hücreleri farelere başarıyla enjekte etmeyi başardı.

Bu önemli adım, birçok hastalığın tedavisinde yeni ufuklar açabilecek potansiyele sahip.

Çalışma, Avustralya'da Murdoch Çocuk Hastalıkları Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleşti.

Laboratuvarda üretilen kök hücrelerin enjekte edildiği farelerin yüzde 25 ile yüzde 50'sinin kök hücrelerinde çok aşamalı kemik iliği oluşumu gözlemlendi.

İNSANLAR İÇİN HENÜZ ERKEN

Araştırmacılar, laboratuvarda üretilen kök hücrelerin farelere başarıyla enjekte edilmesine rağmen insan üzerinde klinik deneyler yapılması için henüz erken olduğunu belirtti.

Araştırmacılar, hastalardan alınan örneklerle oluşturulan kök hücrelerin, hücre bağışı yapan ve alan arasındaki uyumsuzluk riskini ortadan kaldırabileceğini söylüyor.

Bu şekilde üretilen kök hücrelerin kemik iliği yetmezliği sendromları gibi kan hastalıklarının genetik nedenlerini düzelterek hastaları tedavi edebileceği bildiriliyor.

Güncellenme Tarihi : 4.9.2024 10:06

İLGİLİ HABERLER