Gündem
  • 1.8.2024 11:58

Libya ve İran'dan sonra israil'den bir füzeli suikast de Suriye'de..

Suriye'nin Seyyide Zeynep ilçesinde patlama sesi duyuldu

Bazı kaynaklar, İsrail güçlerinin Suriye'deki Seyyide Zeynep bölgesini bombaladığını bildirdi.

Suriye'nin Şam yakınlarında düzenlenen saldırıda öldürüldüğü bildirilen İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade.

Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade:  Umarım Avrupalılar saygılarını korurlar - IRNA Türkçe

Suriye'de önemli bir gerginlik yaşanırken, İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade'nin, Suriye'nin Şam kenti yakınlarında İsrail tarafından düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğü bildirildi.

Nisan ayında İsrail'e yönelik İran'ın balistik ve seyir füzesi saldırısını düzenlediği iddia edilen Hacızade, diğer önemli isimlerin hedef alınmasından 24 saatten kısa bir süre sonra öldürüldü. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise televizyondan yaptığı açıklamada, İsrail'in İran ajanlarına "ezici darbeler" indirdiğini söyledi ancak İsmail Haniye'den özel olarak bahsetmedi. 

Netanyahu, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'ın ikinci lideri Fuad Şukar'ı öldürdüğünü doğrulayarak, Şukar'ın kuzeydeki saldırılardan sorumlu olduğunu belirtti. 

Ayrıca İsrail'in Philadelphia Eksenini kontrol ettiğini ve Hamas'ı felç ettiğini belirtti. Netanyahu, askeri operasyonları durdurma baskısına boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini vurgulayarak, son saldırıların Hamas, Hizbullah ve Husileri hedef aldığını ileri sürdü. 

İsrail güçleri ayrıca Beyrut'un bir banliyösünde Hizbullah'ın ikinci adamı Fuad Şukar'ı ve Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi öldürdü. 

Güncellenme Tarihi : 1.8.2024 12:09

İLGİLİ HABERLER