Gündem
  • 23.8.2024 21:12

Lübnan'dan İsrail'e görülmedik saldırı yoğunluğu

Kuzey İsrail, çatışmanın başlangıcından bu yana eşi benzeri görülmemiş bir saldırı yoğunluğuna tanık oluyor. “Hizbullah” bir günde 13 saldırı gerçekleştiriyor.


Lübnan Hizbullahı, çatışmaların başlamasından bu yana en yoğun saldırı günlerinden birinde 21 Ağustos 2024 Çarşamba günü, işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyindeki İsrail askerlerine, yerleşim yerlerine ve askeri araçlara 13 saldırı düzenlediğini duyurdu. aylar önce Gazze Şeridi'ne destek için.

Parti, Telegram platformunda yayınlanan bir dizi açıklamayla, İsrail'in kuzeyine yönelik saldırılarının arasında "Abbasiya askeri üssündeki Merkava tankının güdümlü füzeyle bombalanması" ve "Ramot Naftali kışlası ile Ramim'in hedef alınması"nın da yer aldığını söyledi. İsrail Golani Tugayı güçlerinin iki Katyuşa roketiyle bulunduğu kışla.

Ayrıca, "Zarait Kışlası ve çevresindeki İsrail askerlerini top mermileriyle iki kez", "Miskaf Am sahasındaki askerleri roket silahlarıyla", "El Malikiye askeri tesisini top mermileriyle" ve "casusluk ekipmanlarını" hedef aldığını sözlerine ekledi. Barkat Risha askeri bölgesine uygun silahlarla (belirtmediği)."

Parti aynı zamanda "İsrail'in Al-Zaoura bölgesindeki topçu mevzilerini füze silahlarıyla", "işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Tsnobar lojistik üssünü Katyuşa roketleriyle" ve "Hadab Yaron askeri bölgesini top mermileriyle" bombaladığını da sözlerine ekledi. " ve bölgede bir hedef (belirtmediği). İkincisi "hızlı bir yürüyüş" ile.

Parti ayrıca, "Kuzey Kolordusu'nun yedek karargahına, Celile Tümeni yedek üssüne ve Amiad yerleşimindeki lojistik depolarına, komuta merkezlerini ve subay ve askerlerinin yerlerini hedef alan saldırı yürüyüşleriyle dolu bir saldırı" bildirdi.

Kendisi, bu saldırıların "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımıza destek ve onların yiğit direnişine destek olarak ve İsrail düşmanının doğu Lübnan'daki Bekaa bölgesine ve güneydeki kararlı köylere yönelik saldırısına yanıt olarak geldiğini" söyledi. ve özellikle Beit Lev kasabasında güvenli evler.”

Çarşamba günü erken saatlerde Lübnan Sağlık Bakanlığı, "İsrail hava saldırısının Beit Lev kasabasındaki bir arabayı hedef aldığını ve bunun bir Lübnan vatandaşı ile bir Suriye vatandaşının ölümüne yol açtığını" duyurdu.

Aynı bakanlığa göre, İsrail'in Bekaa'daki bölgeleri hedef alan bir dizi hava saldırısı sonucu 1 kişi öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 19 kişi de yaralandı.

 

Güncellenme Tarihi : 23.8.2024 21:28

İLGİLİ HABERLER