Sağlık
  • 11.7.2012 11:56

Mangal yaparken bu ayrıntıya mutlaka dikkat edin

MEHMET AKİF ALDOĞAN
TEKİRDAĞ (İHA) - Kömür ateşine yakın pişen etlerin, kömür dumanını ve kömürden yükselen gazları da emdiğini vurgulayan Diyetisyen Burcu Özkan “Kendi yağında pişen etlerin sağlık açısından genellikle olumsuz bir durum teşkil etmediği bilinmektedir. Ancak, unutulmaması gereken nokta ise etlerin pişirildiği ızgara telinin mangal kömüründen en az 15 santimetre yüksekte olması ve dumana maruz kalmadan pişirilmesidir.’’ diye konuştu.
Sıcak hava koşullarında etlerin çok çabuk bozulduğuna dikkat çeken Özkan, Türk Mutfağı’nda geniş yer tutan etlerin yaz mevsiminde çok daha iyi bir şekilde muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Veteriner kontrolünden geçmiş, dinlendirilmiş ama taze etlerin tüketil-mesine özen gösterilmeli.’’ Bilgisini verdi.
Et tüketimi konusunda 2-5 kuralını öneriyorum’’ diyen Özkan, şöyle devam etti: “bu kuralın açılımı haftada 2 öğün kırmızı et tüketiyorsak eğer, 5 öğün de beyaz et tüketmeliyiz. Bu 5 öğünün 3 gününde ise tavuk eti, diğer 2 gününde de balık etini öneriyorum. Yalnız bu etleri sebzelerle harmanlayarak tüketmekte fayda var. Sıcaklıklarda sebzeyle pişirilen etlerin vitaminin daha çok olacağı gibi, sıcak-lıklarda da etin o ağırlığı hissedilmeyecektir.’’

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:47

İLGİLİ HABERLER