Gündem
  • 13.10.2024 18:00

Mansur Yavaş 6 yıldır yönettiği şehrin alt yapısından şikayet etti

İsmi CHP'deki Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda çıkan krizde geçen CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Altı yıldır belediye başkanlığı yapan Yavaş yaptığı açıklamada Ankara'nın sorunlarını tam olarak çözemediğini itiraf etti.
CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş arasındaki gerilim, krize dönüşmüştü.

İki cepheden gelen açıklamalar partideki koltuk mücadelesini gözler önüne sererken CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Mansur Yavaş 'engelleniyoruz' demişti: Belediyenin reddettiği ortaya çıktı
CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okul müdürlerine, 'Belediyeden hiç bir şey istemeyin' diye mesaj atıldığını söyleyerek okulların temizliğine yardım etmelerine izin verilmediği iddiasında bulunmuştu. Ancak sadece birkaç ay önce belediyenin okullardan gelen çevre temizliği taleplerini çeşitli gerekçeler öne sürerek reddettiğini gösteren bazı belgeler ortaya çıktı.

Sorunları çözemediğini itiraf etti
Cumhuriyet gazetesine konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 6 yıllık görev süresince Ankara’nın altyapı sorunlarını çözemediklerini itiraf etti. Yavaş, bu eksikliklerin sorumluluğunu büyük ölçüde kendisinden önceki döneme yükleme yıkma çabasına girişerek "Ankara'nın sorunları çok fazla" dedi.
"Altyapı kötü durumda"
Yavaş, kış ayları yaklaşırken altyapı sorunlarının hala çözülememiş olmasından yakınarak, "Birçok cadde ve sokakta ızgara ve mazgal bulunmuyor, altyapı kötü durumda. Yağmur suyu ve atık sular ayrılmamış, sel ve taşkın riskiyle mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yavaş’ın altı yıl boyunca bu sorunları çözmek yerine şikayet etmeyi sürdürmesi dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2024 16:45

İLGİLİ HABERLER