Gündem
  • 22.6.2022 01:07

Marmaris'teki orman yangınında PKK şüphesi

Bakan Soylu ve Bakan Kirişci Muğla'daki yangın bölgesine gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik çalışmaları incelemek üzere bölgeye hareket etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik çalışmaları incelemek üzere bölgeye hareket etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kirişci ile Soylu, saat 20.02'de Marmaris'in Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangını yakından takip edecek ve bölgede incelemelerde bulunacak.

Bakanlara, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey eşlik etti.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: Sabotaj ihtimali oldukça yüksek

Muğla'nın Marmaris ilçesinde üç farklı noktada aynı anda çıktığı belirtilen orman yangını, kısa sürede büyüdü. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, katıldığı canlı yayında, yangınların çıkış nedeninin sabotaj olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk ise, arıcıların yangının başlamasının ardından 3-4 kişinin ormanlık alandan kaçtığını gördüklerini ve sabotaj ihtimalinin yüzde 90 olduğunu açıkladı.

"SABOTAJ İHTİMALİ OLDUKÇA YÜKSEK"

Yangına ilişkin katıldığı canlı yayında bilgilendirmelerde bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sabotaj ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Oktay açıklamasında, "Yangın Yediadalar denilen bölgede başladı. Sabotaj ihtimalinin de oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Yanan bölge Marmaris'in en bakir bölgesi, genç bir ormandı ama maalesef büyük oranda kaybediyoruz. İlk başta havadan müdahale oldu ancak havanın kararması ile helikopter iniş yapmak zorunda kaldı." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2022 01:13

İLGİLİ HABERLER