Gündem
  • 31.10.2013 11:53

Mayın tarlasında bir belediye başkanı

MARDİN'in Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan'ın, Suriye sınırında duvar örülmesini protesto için dün başlattığı oturma eylemini bugün de sürdürüyor.
 


Mardin'de Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarına karşı Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın başlattığı oturma ve açlık grevi sürüyor. Nusaybin'e gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu ve BDP İl başkanı Reşat Kaymaz, Gökkan'ın olduğu bölgeye gitmek istedi. Güvenlik güçleri, mayınlı olduğu gerekçesiyle İHD ve BDP'lilerin bölgeye girişine izin vermedi. Kaymaz, burada basın açıklaması yaptı.

Mardin'de Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarına karşı Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın başlattığı oturma ve açlık grevi sürüyor.

Duvar örme çalışmalarının devam ettiği Yeşilkent Mahallesi Suriye sınırına dün gelen Başkan Gökkan, saat 15.00 itibarıyla tek başına başlattığı oturma eylemini bugün sabah saatlerinden itibaren de açlık grevine dönüştürdü. 2. Hudut Taburu Kenan Dalbaşar Kışlasına bağlı sınırda görev yapan askerler ve Nusaybin ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri çevrede aldığı güvenlik önlemlerini artırdı.

Başkan Gökkan'ın zaman zaman elindeki demir çubukla tellere vurduğu ve telleri kaldırmak istediği görüldü.

Bu arada sabah saatlerinden itibaren askeri yetkililer duvar çalışmasının yapıldığı alan ile Belediye Başkanı Gökkan'ın oturduğu alan arasına 120 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde file bez örerken duvar temeli için demir döşeme çalışmaları devam ediyor.

Nusaybin'e gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu ve BDP İl başkanı Reşat Kaymaz, Gökkan'ın olduğu bölgeye gitmek istedi. Güvenlik güçleri, mayınlı olduğu gerekçesiyle İHD ve BDP'lilerin bölgeye girişine izin vermedi.

Kaymaz, burada yaptığı basın açıklamasında, duvara yönelik 20 gündür çeşitli eylemler gerçekleştirdiklerini belirterek, duvarın halklar arasında değil Kürt, Arap ve Süryani halkı içerisinde örülen bir duvar olduğunu ileri sürdü.

Kaymaz, vatandaşları duvara karşı yarın yapacakları eyleme davet ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER