Asayiş
  • 15.6.2024 12:19

Mehmetçik'ten bayram temizliği..PKK'lı 17 terörist öldürüldü

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi… Irak’ın kuzeyindeki Hakurk ve Pençe Kilit bölgelerindeki 8 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit ettiği 9 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi.

Yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. Kuzey Irak'ın Hakurk, Zap, Gara ve Metina Dağı bölgesinde sürdürülen sınır ötesi operasyonları kapsa

mında, bölgede keşif ve gözetleme vasıtaları Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlendi.

F-16'LAR HAVALANDI!

Bölgede görevli İnsansız Hava Araçları (İHA) ile yerleri belirlenen PKK'lı teröristlere operasyon başlatıldı. SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ile Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F16'ların katıldığı hava harekâtlarında, Hakurk Kampı ve Pençe Kilit bölgesinde 8 PKK'lı silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi

NOKTA OPERASYON!

Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanan güvenli alanlara yönelik bir grup PKK/YPG'li teröristin sızma girişimde olduğu tespit edildi. Komandoların keşif ve gözetleme vasıtalarıyla Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde yerleri belirlenen 9 PKK/YPG'li, Fırtına obüslerle gerçekleştirilen nokta operasyonunda etkisiz hale getirildi.

Sınır ötesinin teröristlerden temizlenerek güvenli alanlar oluşturulması amacıyla yapılan operasyonda toplam 17 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi.

TERÖRLE MÜCADELEDE ETKİN KARARLILIK!

MSB, "Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürüyor! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Pençe Kilit bölgelerindeki 8 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit ettiği 9 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi." açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 12:40

İLGİLİ HABERLER