METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü şu uyarıları yaptı:
Halen Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'in batısında güney ve güneybatı yönlerinden esmekte olan rüzgarın bugün sabah saatlerinden itibaren şiddetinin artırarak orta ve Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'in batısında 6 ile 8 kuvvetinde fırtına biçiminde esmesi beklenirken, öğle saatlerinden itibaren kuzey Ege ve Çanakkale körfezinde etkisini artırarak 9 kuvvetinde kuvvetli fırtınaya dönüşmesi beklendiğini beklenmektedir.
İSTANBUL'DA LODOS UYARISI
Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, "Yayınlanan duyuruda Tekirdağ ile İstanbul'un güney ve Batı ilçeleri kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olacağı uyarısı yapıldı. AKOM uyarılar üzerine olumsuzluklara karşı yarın sabahtan itibaren tüm görevli personeli olumsuz hava koşullarına karşı görev yerlerinde konuşlandıracak. Birim amirleri AKOM'da toplanarak herhangi bir su baskınlarına karşı ekipleri koordine edecek. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve
Atık Yönetimi Müdürlüğü ekipleri tedbirleri gözden geçirdi. Olumsuzluklara müdahale edecek ekipler sabah erken saatten itibaren hazır bekletiliyor" denildi.