Gündem
  • 17.12.2020 22:06

MHP'li Yaşar Yıldırım Babacan'a sordu: 15 Temmuz gecesi neredeydin?

MHP Genel Başkanı Yaşar Yıldırım, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesinde nerede olduğuna dair henüz bir netlik kazanmayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a, "15 Temmuz gecesi neredeydin, hangi ülkedeydin?" diye sordu.

17-25 Aralık FETÖ ihanetinin 7 yılınında A Haber canlı yayınında konuşan MHP Genel Başkanı Yaşar Yıldırım, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a '15 Temmuz gecesi neredeydin, hangi ülkedeydin?' diye sordu. Yıldırım, Babacan'ın Türkiye'ye 7 saat uzaklıkta bir ülkede olduğunu ifade etti.

"Ali Babacan 15 Temmuz gecesi neredeydin?"

MHP Genel Başkanı Yaşar Yıldırım, 7 yıl önce 17-25 Aralık tarihlerinde FETÖ'nün yargı ve emniyette gerçekleştirdiği ihanetler ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada bu programı yapıyorsak 17 Aralık ve 15 Temmuz'un da başarısız olması sayesindedir. Allah şehitlerimize rahmet, gazilerimize güç kuvvet hayırlı ömürler versin. Bu Haçlı seferi bitti mi? Bitmedi! FETÖ bitti mi? Bitmedi! Mücadele her kulvarda her kurumda devam ediyor. Bunlar şekil değiştirip devam ediyor.

Her zaman için bunlar ayaklarımıza dolanacaklar. Bu ülkede yatırımları engelleyecekler. Bu ülkede kendilerine göre siyasiler bulup onlarla hareket edecekler. Onlarla beraber yola çıkacaklar. Ben buradan soruyorum 15 Temmuz gecesi liderler neredeydi? Bizim için çok önemlidir. 15 Temmuz gecesi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan neredeydi? Diğerlerinin nerede oluğunu biliyoruz. Kendisi 7 saat uzaklıkta bir ülkede olduğunu söylüyor. Bu sorunun yanıtı bizim için çok önemli."

'Amerika'daydım diyemiyor"

Öte yandan Abdülkadir Selvi de daha önce Ali Babacan'ın 15 Temmuz gecesi nerede olduğuna dair yazdığı köşe yazısında, "17-25 Aralık’ı “minik darbe girişimi” olarak niteleyen Ali Babacan yakında 15 Temmuz için de “kontrollü darbe” derse şaşırtıcı olmaz. Söz konusu 15 Temmuz olunca, ben asıl Ali Babacan’ın 15 Temmuz’da nerede olduğunu merak ediyorum. Babacan, NTV’de katıldığı bir programda bu yöndeki soruya “Ben o hafta sonu yurtdışındaydım. Saat farkı da vardı, yedi saat” diyor. “Amerika’daydım” diyemiyor. 15 Temmuz gecesi darbenin merkezi olan ABD’de olmasını izah edecek bir gerekçesi vardır elbette ki." ifadelerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN AYNI SORUYU SORMUŞ BABACAN CEVAP VEREMEMİŞTİ

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, infaz düzenlemesi üzerinden partilerine 'iktidarın küçük ortağı' ifadesiyle eleştirilerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sert tepki gösterdi. Ali Babacan için "babacancık" ifadesini kullanan Büyükataman, "Pensilvanya ve Kandil’in yeni piyoncuğu Ali Babacan’ın üslubu diğer piyonlarınkiyle şimdiden kesişmiştir." dedi. Büyükataman, Babacan'ın "15 Temmuz'da 7 saat uzakta bir ülkedeydim' sözlerini hatırlatarak 'Orası neresi" diye sordu.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın T24'te yaptığı açıklamalara MHP'den sert tepki geldi. MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman sosyal medya hesabından Babacan'ı Pensilvanya ve Kandil'in yeni piyoncuğu olmakla suçladı. 
Babacan için "Babacancık" ifadesini kullanan Büyükataman, "Milliyetçi Hareket, senin ufkunun alamayacağı derecede büyüktür." dedi. 
Babacan'a 15 Temmuz gecesi 7 saat uzaklıkta bir ülkede olduğunu söylediğini hatırlatan Büyükataman "Orası neresi?" diye sordu sonra da "Nedense Amerika’nın doğusu dışında kalan yerler pek senin rotan gibi durmamakta. İnsanları neden suizanda bulunduruyorsun. Bu bilgi çok mu “mahrem” ki saklıyorsun?" dedi.
Babacan'ın 'şüphe dolu geçmişi' ile hiçbir zaman 'yeni' olamayacağını vurgulayan Büyükataman, "Türk milletine değil ancak ve ancak Türk milletinin düşmanlarının ümidi olduğu da böylece pekişmiştir."

 

Güncellenme Tarihi : 18.12.2020 20:29

İLGİLİ HABERLER