Bilim
  • 14.3.2007 14:25

MICROSOFT "İSİM AVCILARINA" DAVA AÇIYOR

LONDRA  - Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, alan adlarını alarak bunları fahiş fiyata satan isim avcılarına (cybersquatter) yönelik ABD ve Avrupa'da bir dizi dava açacak.


Financial Times'da yer alan habere göre, Microsoft, fikri mülkiyetini ihlal eden tescilli markalara sahip oldukları iddiasıyla bazı şirketlere yönelik ABD, İngiltere, Almanya ve İtalya'da hukuki işlem başlatacak.

 Gazeteye konuşan üst düzey Microsoft avukatı Aaron Kornblum, isim avcılığının dünya genelindeki markalar için önemli bir sorun olduğunu belirterek, "Diğer marka sahiplerinin de harekete geçmelerini umuyoruz" dedi.


Microsoft, Ağustostan bu yana ABD'de konuyla ilgili açtığı iki davada 3 milyon dolar kazandı ve 409 alan ismini geri aldı.


İsim avcıları, önde gelen bir şirketin marka ismini suistimal ederek, bilinçli olarak yanlış veya eksik yazılmış "micrsoft. com" gibi internet alan isimlerini kullanıyor. Birçok isim avcısı, marka sahibine alan isimlerini geri satarak veya kullanıcıların tanınmış bir markayı ararken web sitelerini kazara ziyaret etmesi sonucu para kazanıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:02

İLGİLİ HABERLER