Gündem
  • 28.7.2025 20:40

Mossad : Hamaney günün yarısını uyuyarak, yarısını da kafası güzel bir şekilde geçiriyor

Mossad bağlantılı hesapta, İran'ın büyük bölümünde su ve elektrik olmadığı, Ali Hamaney'in ise günlerini uyuyarak veya yasadışı maddeler kullanarak geçirdiği iddia ediliyor.

Mossad'ın Farsça sosyal medya hesabında Cuma günü yapılan paylaşımda, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "günlerinin çoğunu ya uyuyarak ya da uyuşturucu etkisi altında geçirdiği" iddia edildi.

Açıklama, X/Twitter'da Mossad'ın Farsça sözcüsü olduğunu iddia eden bir hesap tarafından yapıldı, ancak istihbarat örgütü bunu hiçbir zaman resmi olarak doğrulamadı.

Paylaşımda, "Bir lider günün yarısını uyuyarak, diğer yarısını da uyuşturucu kullanarak geçirirse nasıl liderlik edebilir? Su, elektrik, hayat!" ifadeleri yer aldı.

Mossad bağlantılı hesap, son bir ayda İran'ın durumu ve Hamaney'in sağlığı hakkında çeşitli yorumlarda bulundu. Ayrıca, güvenlik nedeniyle İranlılara hesaba yalnızca VPN aracılığıyla ulaşmaları tavsiyesinde bulundu.

Mossad'ın Farsçası: Bilgi, soruşturma ve psikolojik savaş

Farsça hesap son birkaç ayda çok sayıda paylaşım yaptı; en çok paylaşılanlardan biri , resmi olarak ismi açıklanmayan yeni atanan Hatemül Enbiya Merkez Karargahı komutanının belirlenmesiyle ilgiliydi .

Mossad bağlantılı hesap, İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'nın, rejimin komutanın kimliğini "korunması için" açıklamayacağını bildirmesinin ardından ortaya çıktı.

Haziran ayının sonundan bu yana hicivli ve kışkırtıcı iddialar paylaşan anonim X hesabı ise, ismin zaten bilindiğini söyleyerek İranlıları tahminlerini göndermeye çağırdı.

 

Diyanet’in Mekke sorumlusu Ahmet Daştanbek 270 bin dolar rüşvet alırken görüntülendi. Daştanbek’in İstanbul’da oğlunun ve eniştesinin üzerine aldığı yüzlerce gayrimenkulün olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 28.7.2025 20:49

İLGİLİ HABERLER