MTA'NIN ARACI KAMYONUN ALTINA GİRDİ: 4 ÖLÜ!
Kaza 10.00 sıralarında Orhangazi İznik karayolu 9.kilometresi meydana geldi. Sürücüsünün kimliği belirlenemeyen Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne ait 25 LN 846 plakalı kamyonet İznik istikametine giderken karşı yönden gelen 77 AH 829 plakalı karpuz yüklü kamyonla çarpıştı.
Hayatını kaybedenlerin sürücü Kenan Gördeli, jeoloji mühendisleri Mehmet Duru, Taylan Hakan ve Selma Ceylan Yıldız olduğu belirlendi. Ankara'dan Yalova'da bir çalışma için bölgeye gelen MTA ekibinden kurtulan olmadı. Kamyon sürücüsü Halit K. ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğüne ait kamyonet ile karpuz yüklü kamyonun çarpışması sonucu 3'ü jeoloji mühendisi 4 kişinin öldüğünü, 1 kişinin de yaralandığı söyledi.
Peynircioğlu, yaptığı açıklamada, Kenan Görbeli'nin kullandığı MTA Genel Müdürlüğüne ait 25 LN 846 plakalı kamyonet ile Halis Kahraman yönetimindeki 77 AH 829 plakalı karpuz yüklü kamyonun, Orhangazi-İznik karayolunun 9. kilometresinde çarpıştıklarını belirtti.
Kazanın ardından olay yerinde incelemelerde bulunduğunu anlatan Peynircioğlu, ''Maalesef kazada kamyonet sürücüsü Görbeli ile araçta bulunan jeoloji mühendisleri Mehmet Duru, Taylan Hakan ve Selma Ceylan Yıldız olay yerinde yaşamını yitirdi. Kamyon sürücüsü Kahraman da yaralı olarak Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı'' dedi.
Peynircioğlu, kamyon sürücüsü Kahraman'ın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.
Bu arada kamyonette sıkışan cesetler, kurtarma ekiplerince araçtan çıkarılarak Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazada, daha önce 5 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı bildirilmişti.