Yaşam
  • 31.1.2013 01:23

Müslüm Gürses'in doktorundan açıklama

Geçirdiği bypass ameliyatının ardından akciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınan ve halen tedavisi burada süren Müslüm Gürses’in menajeri Nevzat Takmaz ve doktoru Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, basın mensuplarına açıklama yaptı. Gürses’in menajeri Nevzat Takmaz, ünlü sanatçının durumunun iki gün öncesine kadar ciddiyetini koruduğunu ancak bugün daha iyi olduğunu söyledi. Muhterem Nur’un “Artık ümit kesildi” şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Takmaz, “Ona da hak vermek lazım. Az şey yaşamadık. Yaklaşık 3 aydır buradayız. Zaten hastane olarak da ellerinden geleni yapıyorlar. Zaten biz burada misafiriz. Ellerinden geleni yapıyorlar, bütün imkanları kullanıyorlar. Muhterem Hanım üzüntüsünden bazı şeyleri söyleyebilir. Şu anda iyiye gidiyor” diye konuştu.
Bir basın mensubu Takmaz’a, gazetelerde yer alan, “Doktorlar yılbaşı gecesi yoğun bakım ünitesine saz takımı aldı, Müslüm Baba o yüzden mikrop kapmış olabilir" şeklindeki iddialarını sordu. Takmaz, “Yani yanlış anlaşılma var. Bizim de kabahatimiz oldu. 3 aydır buradayım, doktorlardan detaylı bilgi alabilirdim. 'Enfeksiyon' dediler. Böyle bir şeyi ihtimal üzerine konuştuk. Onlar farklı yönde yorum yapmışlar. Öyle bir şey yok” dedi.

“MÜSLÜM BEY’E ÖZEL ORGANİZASYON DEĞİLDİ"
Takmaz, yılbaşından bir iki gün önce hastanenin başka bir bölümünde personele ve yoğun bakım görevlilerine moral olsun diye bir eğlence düzenlendiğini ifade ederek, “Bize özel yapılmış bir organizasyon değil. Ama Bingür Hocamız elinden geleni yaptığı için sazları alıp bir sürpriz yapmak istedi. Hatta Müslüm ağabeyin şarkısını çalarak odaya girdiler ki ağabeyim de çok sevindi buna. Güzel bir şeydi. Biz ihtimal üzerine konuştuk, farklı yansıttılar. Ben de üzüldüm, hastanedeki insanlar da, yönetim de çok üzüldü. Organizasyon Müslüm Bey’e yapılmış bir organizasyon değildi” dedi.
Odaya 2 kişinin kemanla geldiğini belirten Takmaz, “Bazı hastalara müzikle terapi yapılıyor. Bize özel bir şey değildi. Ağabeyim o gün odaya çıkacak diye hazırlanıyorduk, hatta Bingür Bey ve hastane çalışanları çok seviniyordu. Arkasından akciğer problemi çıktı. Bir kanama olayı oldu. 'Enfeksiyon' diyorlar. Biz de girip çıkıyoruz odaya. Sazlar gelmişti, ondan da olabilir diye düşündük. İhtimaller dahilindeydi. Farklı yayınladılar. Şu anda ağabeyimin durumu çok iyi. Mantar üreme olayları vardı. Şu anda düne ve önceki güne kadar daha iyi” ifadelerini kullandı.
Takmaz, Muhterem Nur’un da zaman zaman hastaneye geldiğini ancak Gürses’in enfeksiyon kapmaması için çok fazla yanına girmediğini söyledi.


“MANTARA BAĞLI AKCİĞER PROBLEMİNİ KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”Gürses’in doktoru Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener ise, sanatçının son durumu hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Gürses’in durumundaki dalgalanmalar nedeniyle bir hafta önce oldukça sıkıntılı bir sürece girdiklerini belirten Şener, “Son 2-3 gün içerisinde, her geçen gün biraz daha iyiye gidecek şekilde hastalığı sürmekte. En son uğraştığımız problem, vücut direnci düştüğü zaman vücuttaki mevcut mikroplar üremeye başlarlar ve enfeksiyon tablosu gelişir. Bu nedenle antibiyotik kullanmak gerekir. Uzun süren bir antibiyotik tedavisi uygulandı. Uygulanan bu antibiyotiklere bağlı olarak da mantarlar üremeye başlar. Şimdi akciğerlerinde oluşan bu mantarların üremesiyle ortaya çıkan akciğer problemini de yine mantar üzerinde etkili ilaçlar vererek kontrol altına almaya çalışıyoruz. Zor bir süreç. Zaman zaman bu durum, genel durumunu bozuyor. Ama uygulanan mantar ilaçlarıyla bu durumun da düzeleceğini ümit ediyoruz. Mantar enfeksiyonu oldukça zor tedavi edilen bir durumdur. Kullanılan ilaçlar sınırlıdır. Şu anda uyguladığımız tedaviye cevap almaktayız. Ama sürecin nasıl seyredeceğini şimdiden söylemek zor” diye konuştu.
Muhterem Nur’un, “Artık ümit kesildi” şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Şener, “Süreç uzun olunca yıpratıcı oluyor. Biz hekimler olarak değil ümidimizi kesmek, tam tersine düzeleceğini ümit ediyoruz. Son 2 gündeki gelişmelere bakarak da tam tersini düşünüyoruz. Ama yaklaşık 2 ayı aşan bir süreç içindeyiz. Bu durumda yapılan ameliyatla ilgili hiçbir sorun yok. Teşhis ve tedavide herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Teşhisin ne olduğunu koyuyoruz, tedavi için gerekli ilaçları da uyguluyoruz. Ama bu verilen ilaçlara vücudun cevabını tahmin edemiyoruz” dedi.

"AİLESİNİN ÜMİTSİZLİĞE KAPILMASINI HOŞ GÖRÜYORUZ"
Kardiyoloji Uzmanı Deniz Şener, bir soru üzerine de mantarın bir yerden bulaşma şeklinde ortaya çıkan bir enfeksiyon olmadığını ifade ederek, “Tamamen uygulanan antibiyotiklerden dolayı vücutta olması gereken koruyucu olan bakterilerin yok olmasına bağlı olarak orada mantarların üremesine bağlı olan bir süreç. Yani bulaşmasıyla değil, kullanılan antibiyotiklerin etkisiyle ortaya çıkan bir süreçtir. Uzun süren bir yoğun bakım süreci böyle bir sonuca götürebiliyor” dedi.
Tedavide başarı şansının yüksek olduğunu dile getiren Şener, “Başarıyla tedavi edilebilir bir durumdur. Bizim endişe ettiğimi,z vücut direnci düştüğü için ortaya çıkan sorunlar. Biz bu sorunla da başa çıkacağımızı ve bunun düzeleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Şener, tedavi sürecinde ortaya çıkan bazı problemlerin kendilerini sıkıntıya soktuğunu ifade ederek, “Bu sorunlar oluştuğu zaman bunun da mutlaka çözümü olacaktır tahmininde bulunamıyoruz. Sıkıntımız, üzüntümüz burada. Aile fertleri ve yakınlarının bu tür süreçleri daha önce yaşamamış olması nedeniyle üzüntü duymaları ve bunun sonucunda ümitsizliğe kapılmış olmasını hoş görüyoruz. Ama biz böyle bir düşünce de değiliz. Süreç devam ediyor, mücadele devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:57

İLGİLİ HABERLER