Ekonomi
  • 10.7.2024 20:51

Müşterisiz kalan tatil yöresi kafeleri parayla sahte müşteri arıyor

Tatil merkezi İzmir'de skandal! Otel ve kafeler boş kaldı: 4 saatliğine sahte müşteri ilanı verdiler..
Yıllarca anormal fiyatlarla yerli ve yabancı turistleri kazıklayan turizm bölgesi sonunda iflas bayrağını çekti.. Müşteri çekebilmek için sahte müşteri aramaya başladılar..
Türkiye'de lüks bir otelde tatil yapmak nerdeyse imkansız hale geldi. Durum böyle olunca vatandaşlar, farklı arayışlara geçti.

Yüksek fiyatlar nedeniyle yerli turist popüler turistik lokasyonlardan uzaklaşıyor.

Bu durum restoranlarda, kafelerde ve turistik yerlerde  Akdeniz ve Ege bölgesinde fahiş ücretleri gündeme getiriyor.Hal böyle olunca yoğun sezonda otellerde doluluk oranı geçmiş yıllardaki ortalamanın altında kaldı. Yerli turist geceleme sayısını azalttı, tatil planını da Eylül-Ekim aylarına erteliyor.

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir işletme çözümü sahte müşteri ilanı açmakta buldu. Sosyal medyada bir anda gündem olan ilana göre sırf mekan dolu gözüksün diye 4 saatliğine fake müşterilere 1500 lira ücret teklif edildi.

Bahsi geçen paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Çeşme Marina'da bulunan kafemize akşam 18.00 ila 22.00 arası dublör (Fake müşteri) kadın+erkek ihtiyaç vardır. İlgilenenler buraya dönüş yapabilir. 1500 TL+bir yerli içecek ikram" 

<p>Bahsi geçen paylaşımda şu ifadelere yer verildi:<em><strong> "Çeşme Marina'da bulunan kafemize akşam 18.00 ila 22.00 arası dublör (Fake müşteri) kadın+erkek ihtiyaç vardır. İlgilenenler buraya dönüş yapabilir. 1500 TL+bir yerli içecek ikram" </strong></em></p>

Güncellenme Tarihi : 10.7.2024 21:02

İLGİLİ HABERLER