Gündem
  • 10.9.2024 20:07

Narin'in cesedini suya atan cani tutuklandı

 Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme: İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı
Son dakika haberleri... 8 yaşında cinayete kurban giden Narin Güran cinayetine ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Soruşturma kapsamında cinayete ilişkin itiraflarda bulunan Nevzat Bahtiyar, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bahtiyar, çıkartıldığı mahkemede 'Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye nefesini tuttu 19 gün boyunca Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarına kilitlendi. Ancak umutlu bekleyiş pazar günü sona erdi. Kur'an kursu dönüşü kaybolan Narin'den kahreden haber geldi. Eğritutmaz Deresi'nde çuval içerisinde cansız bedeni bulunan Narin'in cinayete kurban gittiği belirlendi.

SON DAKİKA | Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme: İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı

CİNAYET ŞÜPHELİSİ AMCA TUTUKLANDI

Minik Narin'in ölümünde amca Salim Güran tek şüpheliydi. Aynı zamanda muhtar olan ve aracından Narin'in DNA'sı bulunan amca Salim Güran tutuklanarak cezaevine gönderilirken gözaltına alınan sıva ustası Nevzat Bahtiyar, cinayeti itiraf etti.

CESEDİ AMCA SALİM GÜRAN'DAN ALDIĞINI İTİRAF ETTİ!

Jandarmadaki sorgusunda itirafçı olan Nevzat Bahtiyar 21 Ağustos'ta amca Salim Güran'dan Narin'in battaniyeye sarılı haldeki cesedi aldığını ve Eğritutmaz Deresi'ne bıraktığını söyledi.

SON DAKİKA | Narin Güran cinayetinde sıcak gelişme: İtirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı

"BANA CESEDİ YOK ETMEM İÇİN 200 BİN TL TEKLİF ETTİ"

İtirafçı Nevzat Bahtiyar ifadesinde "Salim Güran bana eliyle aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, 'Bunu yok edeceksin' dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı hareketsiz yatan insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim. Salim Güran 'Aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira veririm.

Aracında torba var mı?' dedi. Aracımın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort ile üzerinde asılı bir küçük çanta vardı. Çocuğu torbaya koyduğumuz esnada sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı.

Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra çuvalı, ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğunun önündeki ayak paspasının olduğu yere koydum. Muhtar Güran oradan ayrılmadan önce 'göl' diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi'ne doğru götür diyerek eliyle orayı işaret etti. Yolda giderken ben pişmanlık duydum ancak aldığım şeyden de kurtulmam gerektiğini düşündüm. Aracımı derenin kenarında durdurdum, çuvalı aracımdan aldım, çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum çünkü çok telaşlıydım, çevrede ip aradım. Bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi ve çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım ve ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum, burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir de taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilogram civarındaydı."

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR TUTUKLANDI

Narin'in cesedinin bulunduğu Eğritutmaz Deresi'nde tam 50 dakika geçirdiği belirlenen Nevzat Bahtiyar, ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

Cesedi gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar çıkarıldığı 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde 'Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 10.9.2024 20:13

İLGİLİ HABERLER